Posten

tycker ni om post? Här hemma är det dagens höjdpunkt. som en liten julafton, typ. eftersom jag är sjukskriven och inte går i skolan, hinnre jag alltid först att hämta den. men alltid lika tråkigt när det inte står Erika på ett enda kuvert eller paket. menidag var det 3 grejer! 3 grejer, woow! ett brev från ackis (stod inget intressant) så var så generös att jag gav det till mamma. En höökskatalog & en hundtidning! Hmm, tror den heter typ brukshund eller något liknande. Var med i 2 tävlingar i den tidningen, och hoppas såklart att jag vinner! ;) en tävling där man kunde vinna en bok, och en annan där man också kunde inna en bok, fast den tänkte jag ge bort till en människa som förtjänar den! =) Don't tell ya, who!
jag och min svengelska, suck.
ska snart ner och väcka mamma, så hon hinner hämta Tilde från dagis. Hänger nog med, så hon kan skjutsa mig till Ica. Så sjukt sugen på iste. Persika.. MMM, det godaste som finns, yummi!
Hoppas ni har det bra, vi kanske hörs senare ikväll eller imorgon! Vad vill ni? ;)
Ha det gött folk!
Hade ingen bild, haha. så tog stoffes på sin chipssamling. rekord på en kväll! ;)

Halloj!

Är ni vakna? Det är jag! Klev upp för en timme sen, morgonpigg ja'! haha, nej. ställde faktiskt klockan. Har gjort klart mina "kalasinbjudningar" haha, eller filmkvällsinbjudningar eller vad fanken man säger. Tänkte lägga de som bor i alunda i deras brevlådor, de andra skickar jag. saknar en adress bara, men får fråga om den idag! =)
idag händer inte mycket. mamma är och lämnar tilde på dagis. jag ska snart äta frukost, undra vad det blir. funderade på mannagrynsgröt, det är gott och går rätt snabbt. ja det får det bli! adjöss people!

kommer ihåg den där korgen.. ubbe åt upp den. frukost - lunch - middag - kvällsfika. jag kan säga att när vi kastade den, var det inte mycket kvar av den.

Måndag,

Ny vecka - måndag. Igen.. IDag händer inte mycket. Ska ta bussen in till stan och möta upp kusin så ska vi luncha. undra vart det blir. gränby är bestämt, men finns ju lite att välja på. kanske barista? någon som ätit där och vet vad de har för mat? Hoppas de har något smarrigt.
sedan går vi runt och kikar lite i affärer, men jag ska icke köpa något! Satt och gjorde engelska och matte igårkväll, så gick och lade mig runt 11, men då kunde jag ju inte tagga ner, så vet inte när jag somnade. 12, halv 1 någon gång. aaaa, drygt.
hoppas ni får en bra dag i det häärliga vädret! =)

T Ä V L A R

Hej igen! Är med på en tävling nu igen, hehe. Riktigt bra denna gång (som jag alltid säger) men nu är den verkligenverkligen bra!
Här är tävlingen: http://mylifeaskattises.blogg.se/2012/january/vinn-en-vit-iphone-4s.html#comment, och det man tävlar om är en iphone 4s. håller tummar & tår nu, stenhårt!!

Rasthagen!

Vi skulle in till uppsala och handla lite på gränby, och jag kom på den briljanta idén att ta med Ubbe och släppa honom i rasthagen! Jag hade inget på gränby att göra, så det var lika bra att stanna utanför. ser jag något jag vill ha, köper jag det! :)
det var en hund i hagen när jag kom dit, men hon gick. tur det, för hunden verkade inte speciellt förtjust i ubbe när de gick förbi. men de gick iallafall, så vi gick in och stängde efter oss.
då kom en annan vovve och ville busa, så det blev lite lek. men inte mycket, för den andra var lite lat och orkade inte röra så mycket på sig.. en chihuahua kom också, men den var lite speciell. haha, skällig och så. min skällde oså, men för att han var glad! :) det tycker jag är okej, vad tycker ni om det? kan såklart vara jobbigt, men de måste oxå få vara glada. det är som att någon skulle blivit arg på oss när vi skrattade, not okay.
men det var kul och 45 minuters motion blev det! känns bra faktiskt! =)
vi hörs senare, ska kolla runt lite här på datorn så hörs vi senare. (:


I'm alive!

Hej, allihopa! (:
Tänkte bara tala om att jag lever. Ni bebehöver inte oroa er för att jag inte bloggar, haha men inget ovanligt för min del.. så ber om ursäkt för det, meine freunde (freundin).
Har varit hos pappa i stort sett hela förmiddagen. Åt lunch där, och städade lite. hjälpte honom, ni vet killar. vet inte hur man startar dammsugarn, eller vad en disktrasa är för något. nää, fick hjälpa honom med det haha.
idag är det 28/1. inte så långt kvar tills jag fyller år, längtar! sa det bara för att ni vet när ni ska skicka presenter! (a) Haha, nejdå. Men hade inte vart helt fel ;) Ett fint doftljus kanske,, älskar sånna grejer, eller varför inte nått snyggt till min älskade vovve? hehe, han kan inte vänta till sin födelsedag i juni med att få presenter. ni ska bara veta hur mycket han längtar tills dess. han ääälskar att öppna paket. gör era hundar det? eller, djur över huvudtaget. katter kanske oxå öppnar sina paket själv? tell me!
hoppas ni har det bra! Det är lördag idag. blir en lugn sådan. ska ta ut ubbe på prommis efter maten. fast, usch tycker egentligen om att gå ensam i mörkret. vad som helst kan ju hända egentligen. just därför går jag i områden där det bor folk. skulle aldrig kunna gå i skogen själv på kvällen, inte min grej! :)Ha en bra kväll hörrni, så hörs vi! =)

ojojoj då ;)

oj då. vill blogg.se förnya sig? såg att sidan var omgjord nu. de kanske skulle tänka på att göra om så själva inläggen inte tar 1-2 timmar att komma upp. jaja, de tänker väl bara på utseendet, like usual..
matilda ringde nu, så har 2 minuter på mig att klä på mig och ta på ubbe kopplet. vi ska ut på promenad i mörkret md hundarna. ubbeväst på! Erika väst, av! haha, använder aldrig reflexväst. ellr, gjort det en gång när jag vart ute med hunden, men vore smart om jag började använda det, nödvändigt ju.
detta blir ett lite stress inlägg, för måste dra.
ps, var hos doktorn idag, gått upp 200 gram, yey. fast inte mycket, men något iallafall. men ska bli mer, det har jag bestämt. får icke börja skolan än, men vänta bara. nu hjäklar ska jag tillbaka punkt slut, aja vi hörs imorgon! =) Missa inte amigo och wild kids ikväll! haha barnslig, ohjaa! ;)

FREDAG!

HELGHELGHELG! Ska in till mUppsala idag. sjukan först, sedan mormor, sedan guldfynd, sedan äta, sedan grizzly och sedan arken zoo. mycket att göra! LOVE IT.
tänkte köpa mig ett nytt akvarium nu, och lite fint till rummet, hehe jag vill typ flytta nu och bara gör det ursnyggt!
Hoppas ni har en bra fredag och att ni inte fryser ihjäl! Snön börjar komma nu, 27 januari!! fast mysigt det med, har man nåt att njuta av tills man fyller år den 12 februari, längtar! =) ska ha tjejkväll/filkäll på fredagen innan dess, skoj!
förresten, kände mig lite bortglömd i tisdags.. INGEN kom ihåg min namnsdag, och jag som brukar vara så noga med att hålla reda på mina vänners, haha fast alla kan ju inte vara lika. man fååår faktiskt ara slarvig. ööööhh, vad pratar jag om?
Ha det gött! vi hörs =)

oh, gosh

gud så jäkla trött jag är. jag klev upp halv 7, bara för att jag ska till skolan och göra 3 prov på raken, uääää skjut mig. So, No & Eng. Men de blir nog bra, I hope.. Snart kommer Peter hit, rörmokarn. Han ska kolla på vår tvättmäskin som gör så hela huset blir mörkt. Haha, det är något elfel som gör att strömmen går när man sätter igång tvättmaskin. så de ska bli skönt att få de löst.
de ser kallt ut ute, haha undra om jag ska överlåta hundpromenaden till mamma. Schysst man kan vara! Ska ta och tvätta mig nu, så kanske vi hörs när jag kommer hem igen. Håller tummarna för mig själv, gör ni det för mig med? justja, måste ju äta frukost innan jag går.
vi hörs!

goodmorning!

hej och förlåt, haha har inte bloggaat på typ 2 dar nu.. men jag har en BRA anledning. vi har 3 prov imorgon, så måste plugga på dessa. ska till skolan imorogn och göra alla, eng, so och no. har inte mycket att informera er om, idag blir en pluggdag! =)

hola bloggen!

hejsan bloggen. idag är det onsdag, ny vecka igen. ska skriva på min deckare nu, har skrivt jättemycket. haha, låt den ta slut snart.. måste plugga oxå. tre prov den här veckan, shit.
varit på ewe-möbler nu. vi hade ju reservrat grejer till idag, och köpte litegrann. köpte en jättefin tvbänk för en tusing, dyrt. men mina julklappaspengar. kommer ha så snyggt i mitt rum sen, olala! hälsar ni på? ;)
haha, ha det gött så hörs vi

Vaken

Halloj, och godmorgon! ;) Klev upp 9, så har hunnit äta frukost oxå. tycker icke om datorn jag sitter vid, så täkte bara tala om att jag lever lite kort. ska snart kila hemåt, och på eftermiddagen åker vi iväg på match i uppsala. stoffe spelar, spännande. go my brother, eller vad ;)
hoppas ni ar det bra i snövädret, oj vad det snöar. hörde rykten om att det ska bli kaos idag, snöväder.  hoppas icke det, men lite snö tackar man inte nej till (:


T Ä V L A R

Tävlar hos http://modellinglove.blogg.se/2012/january/tavling.html#comment om en iphone 4s! Känslan när jag slänger min tegelsten i containern, skulle nog vara den bästa jag upplevt, ojoj!
Håller tummar & tår nu stenhårt!!


SÅÅ BRA!

har varit på ewe-möbler, med mormor och mamma. tog med ubbe i bilen också, bara för han älskar att åka bil! :d haha, inte bara därför. vill inte lämna både ubbe och kim ensamma hemma, ifall de skulle komma i bråk. you never know ..
på ewe-möbler, hittade iallafall mamma lite grejer, något skåp, kanske en soffa, byrå. ja lite grejs (: jag hittade också några saker som jag ska ha till mitt rum när vi flyttar, jihooo! Så kul det ska bli. det kommer bli värstingsnyggt, ojoj! bland annat en assnygg lampa och tvbänk! Dyrt, men så värt det! :)
ska snart vandra på promenad, vi hörs! :)

lördag

ja, som vanligt. samma rubriker, haha fantasi!
mormor följde med över helgen hem, så nu har ubbe en kompis. även om det är en gammelsmurf, är det iallafall en hund ..eller? snare, E.T.
ikväll ska jag till elin, och några andra tjejer. Är bjuden på myskväll och sådär med käk och övernattning. MYS! fast, det suger att jag är förkyld. vaknade inatt av världens täppa, men som tur var hade jag nässprayen MIN RÄDDNING! så överlevde natten, och nu på morgonen är det inte så farligt. känner bara av lite i halsen, men inget farligt :)
idag då, vad händer? ska nog åka med lite grejer till förrådet tillsammans med familjen. lite kartonger ooch sådär, måste ju börja i tid. sen kanske v åker till EWE-möbler och kollar på en bäddsoffa, och skaffar en om de inte är alltför dyra! =)
ha det bra, så hörs vi! =)

busy woman! ;)

idag är det fredag, mycket att göra. först lämnar vi tilde på dagis, sedan kl 9 ska vi vara på sjukhuset för vägning och frukostätning, sen till mormor, hämta henne, klippa oss, handla åt mormor, handla åt oss, handla nått nytt plagg till mig, present till elin, plantagen. ja, busy woman helt enkelt! ;) eller vad säger ni?
har inte så mycket mer att uppdatera er om. kolsvart ute, hoppas det inte är halt och kallt bara, burr. vi hörs senare, mormor kanske följer med hem till oss sen över helgen. hoppas det, kan icke vara kul att vara ensam hela tiden! aja, vi får se vad som händer (:

vädret (y)

vädret gillas verkligen! Jättehärligt, mysigt! Solen skiner, fåglarna kvittrar, inte mycket till blåst och snön blänker längs marken. Jag låter som en jäkla poet eller nått? det var inte meningen, men för er som missat det eller som inte har lika väder som vi har här i Alunda, kan ju bli lite avundsjuka nu.
idag är det torsdag. ska upp till skolan sen i eftermiddag och få en liten kort genomgång för no-provet. känns bra. det är en helt annan sak att läsa än att lyssna, och jag tar in bättre när jag lyssnar faktiskt. men har läst rätt mycket så det går nog bra ändå ska ni se. och engelska, oj vad jag har pluggat på de där jäkla glosorna. sitter som en smäck i huvudet nu, ska fortsätta kolla igenom dom varje dag fram till provet så ska de nog gå bra! :)
jag och mamma har precis fått i oss lite frukost. jag käkade ett tunnbröd och en actimel, och hon nått annat geggigt.
ska snart kila ner till affären där mamma ska köpa lite grejs. jag tar nog med mig hunden och står utanför. skulle aldrig knyta fast honom utanför helt själv. finns så mycket dumt folk som sparkar och slår hundarna, eller släpper lös dom, och i det läget hade det varit bra att haft en lydig hund som kunde försvara sig själv, men hade nog ändå inte satt honom utanför. nej, det tycker jag inte är bra. då är det bättre för hunden att få vara hemma. but that's my opinion!
Ha en bra dag! =)

Onsdag

samma rubriker jämt - veckodagarna. man brukar ju ha något som passar till inlägget, men jag vet ju inte ens vad det kommer handla om, så tar veckodagen istället. passar till allt, så då behöver jag inte planera ;)
sitter just nu och gör lite frågor om judendomen. inte alls mitt ämne. ska jag vara ärlig tycker jag inte om att läsa om olika religioner. men det är ett ämne i skolan, så vad gör man inte? ;)
idag händer inte mycket, mamma jobbar kväll så är hemma under dagen. ska nog ut med ubbe på en långpromenad i halkan. mamma sa att det var halt, men jag vet inte. i dessa lägen hade en icke dragig hund varit bra, haha.
aja, vi hörs! =)

Mammor & minimodeller

Måndagar klockan 9 är det ett program på 3:an som heter Mammor och minimodeller. Det var första avsnittet igår och självklart såg jag det. Det finns jättemycket åsikter om programmet. Det handlar om mammor som vill att barnen ska lyckas i modebranschen eller något liknande. min åsikt då, hmm. tänkte ganska mycket under programmet. Men jag tycker det är helt okej att barn får leka modeller, men min tanke är ''vill barnen det här, eller är det mammorna som vill?''
Det var tjejer från 7-10 år som blev fotade och fick gå på en "catwalk" och vissa njöt av det, vissa tyckte det var kul. Men vissa blev sura och putta, speciellt mammorna för att barnen inte ''var så bra'', eller vad man säger. de tyckte att barnen kunde bättre, och en flicka bröt ihop för att mamma klagade på henne. Så hon sprang iväg, och mamman bad om ursäkt. har ni inte sett programmet borde ni se på tv3 play.


tisdag

don't feel very well. redan igår kväll kände jag att jag började bli lite krasslig. somnade någon gång efter 10 och vaknade imorse kl 10. mycket sömn - gillas. men fortfarande trött, eller inte trött men slut. slut i kroppen. både ben och armar känns som spaghetti. illamående och en jävla huvudvärk som inte släpper. ingen matlust. snälla, säg att jag inte börjar bli sjuk. min kropp skulle inte klara av det och det värsta vore väl ändå om jag fick magsjuka. då hade jag säkert lagts in på sjukhus, för min kropp får inte förlora den lilla energin och näring som jag har. nej, så bara be att jag inte blir sjuk. då är det ännu mer att ta igen sig efter det, och bara tanken på det gör mig sjuk.
Men ska inte klaga på livet, utan försöka plugga lite idag, både so, engelska och no. hmm, undra om jag har feber också .. fryser samtidigt som jag svettas. Nog med klagandet. fick inte i mig mycket frukost, bara en halv kopp yoghurt med några få flingor i. får se om jag orkar ta igen det på lunchen. konstiga är att jag känner mig hungrig, men när jag väl ska äta är det nästan som att det vänder på sig i magen, så då hoppar jag hellre över måltider.
idag är det tisdag, inte mycket planerat. ska kila ner till affären en snabbis senare för att skaffa mig en sockerdricka och en hundtidning. har hört att sockerdricka är bra för magen (avslagen dock), men jag tänker inte ta bort kolsyran. då är det inte ens gott haha.
sorry för inga bilder, men skyller som vanligt på att kamerasladden är borta. ubbe eller kissemissen har väl tagit den, som med alla mina grejer..

sjukan!

ska till sjukan, slänger in ett MEGAsnabbt inlägg bara så ni vet jag lever. hörs i eftermiddag eller ikväll. stannar nog på mammas jobb för har ingen skjuts hem och tänker icke åka buss. vi hörs iallafall!

äntligen!

Gomorron! Har precis vaknat, ska strax pallra mig ut på promenad med ubbe. vädret ser inte helt tokigt ut idag, ser faktiskt rätt skönt ut. himlen ser väl lite grå ut, så vem vet. Kanske mer snö på g?
nu ser jag att den nya designen och headern är uppe, äntligen! Säg till om det ser konstigt ut för er, så får jag ta en titt på det! Matilda & jag började fixa med nytt redan i höstas, men blev aldrig av, så nu lagom till våren skaffa jag ny! Tycker den är riktigt fin, dock inte bilden på mig. Men headern måste ju ha en bild på mig, så den får duga =)
Ikväll börjar väl ponnyakuten också? Guud så spännande. Ska helt klart se det! :) Ska ni?
ha det bra så ska jag ut nu! Vi hörs!

design + header

alldeles snart får ni se min nya design och header, spännande va? det är matilda som fixat den, så tack till henne (': får köpa en liten present till den underbara människan, det är hon värd! =)
så, vad tycker ni? kritik mottages (:

LÖRDAG

gick ni på knut igår? tyckte inte vädret tillät det, så stannade hemma istället. hade velat vara där (inte klä ut mig, utan bara kolla) men blev itne så. nästan storm ju. Det var ju is överallt, isgator. sen så snöade det och blåste. nää, inget toppenväder. burr så kallt att stå där och kolla. idag är vädret inte heller speciellt bra, men har inte vart ut så ska inte säga något om temperaturen. men ser blåsigt ut, usch. isfläckar lite här och var gissar jag på.. ska ut med ubbe nu, och sedan äta lite. efter det blir det att göra tilde lite fin. Hon ska iväg på kalas lite senare, exciting ..
aja, vi hörs!

fredag den 13:e

visste ni det? att det är fredag den 13:e idag. tror ni på att man får otur? jag vet inte riktigt .. men föredrar att vara inne, haha nejdå. tänkte ringa Matilda sen, så vi kanske tar en promenad med hundarna.
juste, det snöade rejält idag, men inte nu. i januari, mitten av januari börjar det snöa. det är helt sjukt! kunde det inte komma lite mer i julas då? ja, ni världen är konstig.
och förlåt förlåt förlåt för dålig uppdatering, men ni vet. nu ligger all fokus på att jag ska börja skolan, ska gå upp i vikt. nu jävlar gäller det! så ni vet varför uppdateringen blir dålig. känner att min hälsa är viktigare, that's it. tror faktiskt ni också skulle satt den framför allt.
Men vi kanske hörs senare ikväll, annars imorgon! =)


torsdag

vaken med tuppen igen ..
klev upp redan 7, för ska till sjukan och äta frulle. får se hur det går, jag som är van att äta ingenting till frukost. menmen, bara att försöka. de kan iallafall inte tvinga i mig så det är bara jag som kan bestämma hur det ska gå.
igår började ju biggest loser sverige, tycker det är rätt fjantigt. alltså det är bra att de går ner i vikt, självklart. Men det började med att usa gjorde programmet, sen tar vi det. dålig fantasi vi har här i Sverige, haha? samma sak med massa program, sveriges mästerkock, du är vad du äter. jaa, massa.
hoppas ni har en bra dag idag, vet inte vad vi mer hittar på i stan efter frukosten. ska köpa en laptop tänkte jag. så får se om det blir av eller inte (:
vi hörs iallafall!

T Ä V L A R


Jag är med och tävlar om en valfri tårtbild/oblat från Barnkalaset.se hos Jennie

hem ljuva hem

borta bra men hemma bäst.
hemma efter en natt hos mormor, skönt och komma bort lite. behövs ibland helt klart. hemma hos min saknade vovve igen, myspyskväll blir det.
var hos doktorn idag, nixpix hallonluix, inget kul alls. skitskitskit. mamma kallar mig knotan, haha kul? lite kanske.
får icke börja skolan, icke följa med till romme. ska höja betyg, fanfanfan. ätaätaäta, åå. less nu. på allt. alla. nää inget roligt liv alls. peppa mig själv, bara jobba på't.
hoppas ni har det bra, jag är i depp nu. vi hörs

en dröm

gomorron, uppe med tuppen. ska lämna tilde på dagis, och sedan åker jag och mamma in till stan. ska kolla på ett databord och sedan till doktorn. får se vad dom säger, hmm.
drömde en bra dröm inatt. jag vann jättemycket pengar på en sån där spel-automat och mamma med sin spydiga kommentar ''nu behöver du aldrig låna pengar, utan kan köpa din dricka Erika''. haha mer än en dricka kunde jag köpa ;) bjuda hela båten, kanske. är för sparsam för det, eller som andra säger det SNÅL.
ska ta och dricka lite saft innan vi åker, vi hörs! =)


vardag

ja, måndag. back to track, eller ja. det är ju fortfarande lov, så inte riktigt än, men skolan börjar på onsdag 11:e. hoppas verkligen jag får börja då, har inte lust att gå hemma mer nu, enough. ska till dokton imorgon, spännande. hoppas på framsteg, nervöst.
har varit ute på promenad med ubbe och såg en unge som försökte åka pulka i pulkabacken där det knappt var snö. kul syn faktiskt. inte för ubbe, han tyckte pulkan var läskig, eller var det barnet? haha, nee pulkan såklart. nu kom posten, så ska rusa först ut och hämta den, hehehe. får jag inte börja skolan imorogn förresten, så sover jag hos mormor. vill inte bli osams med mamma, och nu går vi varandra på nerverna faktiskt /: så kanske stannar hos mormor ett tag, vem vet? =) då blir det ingen uppdatering, för hon har ingen dator. så nu vet ni varför!
Ha det bra!


T Ä V L A R

Är med och tävlar hos dimandilir.blogspot.com, häär är direktlänken till tävlingen: http://dimandilir.blogspot.com/2012/01/tavling-vinn-portratt-tecknat-av-mig.html

gårdagen

shit dagarna går skitfort. det är redan den 8 januari idag, oj. men skönt att de går fort, man kommer närmare och närmare sommaren för varje dag som går + min födelsedag den 12:e februari! tihihi
så igår då, gårdagen. vi åkte in med buss och klev av vid stationen. handlade godis o dricka på hemköp som vi skulle ta med oss på bion, för det är så sjukt dyrt på bion. fattar inte, 99kr/kg för lösgodis, inte konstigt om man väljer att köpa innan.
sedan gick vi och åt på Mc donken, tog en happy meal (haha, barngrej) men äter inte så mycket, så lagom med en sån, kanske lite för mycket till och med, men skitsamma. efter det, gick vi till bion, tog ut våra biljetter och såg den fantastiskt bra filmen breaking dawn part 1, doog något. måstemåstemåste se part 2 oxå, men det är väl typ 340 dagar tills den släpps? mm, tror det var något sånt ..
sedan skyndade vi iväg till bussen igen, klockan var 20.05 och bussen hem gick kvart över, så missade vi den var vi tvungna att vänta en hel timme på nästa.. långa väntetider tyvärr .. men vi hann, så de var skönt. men elin fick icke ha med sig sina popcorn på bussen så dom fick hon springa ut och slänga i närmaste papperskog, sedan ar det en engelsk kille också som hade en påse mat (inte ica-mat, utan typ kebab) som han inte fick ha med sig, men övertalade tillslut busschauffören när de tjafsat i 4,5 minuter nånting. så han fick åka och under resan satt han och pratade med elin som satt framför honom. ville bjuda henne på mat, ge henne godis, tänkte ta hennes godis och pillrade henne i håret, usch snuskgubbe kallar jag det, även fast jag tyckte det var skitkul just då. sen tog han upp sin festis flaska och blandade i en fet flaska brännvin. urk, inte konstigt att han var som han var.
jaja, kvällen var lyckad iallafall och vi kom hem helskinnande! görs helt klart om igen! =))


FINALLY!

äntligen har vi bokat! YES! så imorgon, då jääklar blire se film! ;) Längtar så jag spricker. Ska bli så sjukt kul att komma ut och göra något med tjejerna! Breaking dawn, hur länge har jag inte velat se den liksom? :) FINALLY!
Både elin och matilda kom så vi bokade tillsammans. fick räätt bra platser oxå, bara ochhämta ut dom imorogn då. vi åker in med buss, käkarm och sen blirre biotime! avis? You should be! ;)
Blir o få i sig lite middag strax, och ut med vovven och sen ett varmt skönt bad och göra sig lite snygg inför morgondagen. Förresten, det är fredag idag, yey. fredagsmys, men inte för min del. Möjligtvis några vindruvor, men inget chips eller något, nixpix!
Ha det bra, så hörs vi troligen imorgon! =)


BIO!

Ska ju boka bion idag, men matilda ringer aldrig upp, typiskt henne. VI ska boka tillsammans, och hon skulle då ringa upp mig för cirka en halvtimme sen, men hon är som hon är ;)
Har vart ute med ubbe på en lång och mysig promenad. Snön glittrar, så sjukt fint. Önskar ihjäl mig efter en stystemkamera, fattar ni hur mycket det skulle betyda, aaaaa. hade fotat som fasiken, haft med den på promenader, åå den dagen jag får/köper en, då jäklar ni blir ni bombade med bilder!
Har precis fått i mig lite lunch, inte mycket men något iallfall. En varma koppen, näästan en hel, men inte riktigt.
hopaps ni har det bra i det härliga vädret! =)


T Ä V L A R


HÄÄR: http://modeflickan.se/alvaasp/2012/01/04/tavling-vinn-ett-armband/ hålls tävlingen om ett snyggt armband! Besök även www.pambo.se!


T Ä V L A R

Jag Tävlar hos www.izzadora.blogg.se om en Brilliant smile tandbleknings tandkräm från www.brilliantsmile.se

Håller tummar nu!
Tävlingen avslutas 28 Januari, var med du också.


blogg.se

ganska less på blogg.se nu. hoppas dom ser detta också, för det är inget jag döljer. har varit mycket strul med denna sida. bilder har inte fungerat, vidoklipp har inte kommit upp, och nu är inläggen jättesena. jag la upp ett inlägg och skulle själv gå in och kolla om det kommit upp, men icke. och det var en timme senare, och en timme borde det verkligen inte ta för ett inlägg att komma upp, eller hur? det är dåligt. dom borde fixa det, göra något åt det. Är ganska så less på blogg.se. frågan är om man ska byta .. eller så ger jag dom en chaans till, men då fasen är det bara 1. men nu har inlägget komma upp, så kan heller inte mejla dom nu, kanske lite sent. men får se när detta inlägg publiceras. jag skriver det nu, 5/1-12 kl 15.27
ha det gött!

min älskade kille, sista gången jag såg dig. känslan, gråten, sorgen, ja det var hemskt. du förstod också, det märktes. jag saknar dig min älskade vän.

Freezing cold!

har precis varit ute på en långpromenad med ubbe. Han mådde inge bra idag. Gjorde på mattan så tog ut han en sväng, men blev inget mer. Riktigt kallt ute, både näsan och benen förfrös och kändes som tunga isklampar när jag kom in, burr. Fast ubbe klagade inte, hörde inget iallafall. Vem vet, när man tar fram kopplet kanske han egentligen suckar fast han låtsas att han tycker det är kul..? ;)
Så, vad fick jag med mig hem från prisstopp då. BARA en vattenflaska till fred. Men det var bra att jag inte köpte massa onödigt som jag ofta gör. Ska ju spara nu. Behövs mycket pengar, både till en ny tv och systemkamera + akvaritum ska jag ha. Behövs ett par tusen, haha. Menmen, bara o bita ihop och tänka framåt! ;)
Ska lämna tillbaka vattenflaskan från Granngården, den kostade liksom 50 spänn och så passade den inte ens. Man borde väl få lämna tillbaka den, även fast jag har haft vatten i den? Fast det syns ju inte, haha så dom vet inget. Har kvittot kvar dessutom, så det borde gå bra. =)
Städade Freds bur idag, så nu är den ren och fin igen. Gör rent den cirka 1,2 dagar i veckan så det inte luktar + att jag inte tror freddy tycker det är allt för mysigt att bo i en smutsig bur. Hade inte jag tyckt iallafall. urk.
HOppas ni har det bra i kylan! =)


morgontrött..

mamma väckte mig 8 och gud så trött jag var. ville bara lägga kudden över huvudet och somna om, men hade inte så mycket till val, annat än att gå upp, så gjorde det och nu är jag piggare, så det är bra! Ska strax åka iväg och lämna Tilde på dagis och sedan mot prisstopp i Östhammar, får se om man hittar någe skoj! Kanske till hamstern, kanske till Ubbe, katten ..? djursakerna är alltid det första jag kollar på, djurgalen människa som vill att mina älskade ögonstenar ska ha det bra! Men man får ju passa på, åker inte så ofta till djuraffärer, så lika bra att handla lite smått o gått.
skönt väder ute, frostigt, halkigt, men inte kallt. lagom kallt på vintern ska de va och det är det, najs!
Ha det bra!


raketer?

Okej nu är jag fan less på det här. raketer skjuts på nyår, det är okej. absolut, det är traditioner så det får man absolut göra. Det brukar jag också göra, så visst inga problem med det. Men nu är det 4 januari 2012 och folk skjuter fortfarande? Då undrar jag bara, varför kunde ni inte skjuta färdigt på lördagen då? Måste man skjuta än idag när det finns så mycket rädda djur? Så många djur som känner sig hotade, blir rädda, skäller och inte kan varva ner sen? Tänk efter. Ni tycker det är kul, men det gör inte alla, så respektera detta! Får man ens skjuta såhär sent på året? De borde finnas någon lag på det, att man får skjuta mellan 31/12-1/1. Inget mer, no more. That's it. Jag blir osams med min hund varje gång och jag hatar det. Vad fan ska jag göra när han skäller på allt han hör? Nu inte bara raketer, utan allt ljud., och det är jättejobbigt. Och jag tar ner han på golvet och fyfyfy, men han blir bara arg och sprattlar. Han ger sig liksom inte, det spelar ingen roll hur jag gör. Så hjälp mig, snälla, hade betytt världens!


tv-time

ubbe har lagt sig till ro, skönt. då kan man nog sova iallafall. eller kan man? hamstrar är nattdjur, så fred är vaken hela natten.. fast har lagt över en filt så han fattar att det är sovdags! Tog också ut hjulet, för det låter rätt mycket, eller om man ska sova tycker man det iallafall, så han får tillbaka den imorgon igen, haha.
gjorde mamma stolt och åt en liten portion flingor nu till kvällsfika, så som ''beröm'' eller vad man säger så ska vi iväg till prisstopp i östhammar imorgon. Har alltid saqgt att jag vill dit, har aldrig varit där så vet inte vad jag förväntar mig, men lite skoj kanske man hittar. Även fast jag försöker spara pengarna, kan man kanske hitta något fint till rummet eller djuren. Köper alltid grej till djuren, that's kind of my hobby! ;)
Nu är det tv-dags, och det som väntar är ''våra pinsamma kroppar''. Halvkollar lite bara, är så uppslukad av datorn, haha. datanörd #1 HÄR! senare ikväll runt 10 är det jersey shore, även fast det är repris kollar jag. haha, besatt av programmet så vissa avsnitt har jag sett 4,5 gånger, men finns inte mycket annat att kolla på. filmer är inte riktigt min grej, då halvkollar jag hellre på nån såpa!
Godnatt och sov sött! =)


Fred is home

Nu är Fred hemma igen! massa med påsar med mat, spån, hus, leksaker och sånt som han behöver. Ubbe blir helt hysterisk så fort jag öppnar, men tror han lugnar sig efter ett tag. Han får helt enkelt lära sig att han inte kommer få hälsa. Är säker på att han hade dödat den, även om han inte ätit den. För ubbe är inte den som är rädd om saker och ting, nää. Ska han hälsa görs det på hans sätt!
Har satt ett galler för min dörr så varken katten eller hunden ska få tag på honom. fast risken finns att kattskrället hoppar över, eller välter det. smidig ..
när jag skulle sätta dit vattenflaskan tappade jag den på golvet så den sprack, bra kvalité? nää .. Men for iväg till granngården innan det stängde och skaffade mig en ny. Men stor diss för grtanngården som bara får mindre och mindre hund, katt, och gnagarsaker. Förr hade de massor, nu ingenting knappt. Det är riktigt dåligt, så fick köpa en alldeles för stor flaska för 50 (!!!) spänn som inte ens passade. Så får vara en tillfällig fälaska tills jag köper en ny i uppsala sen. Nää, tycker inte om granngården, att dom dragit ner så pass med alla djursaker. Finsn mest arbetarsaker nu, spadar, handskar, stövlar, blommor, fågelfrön. Ja, massa skit som man inte ens behöver, haha. eller inte jag iallafall. förr var jag stamkund där, men nej nu handlar jag bara där i nödfall.
det var allt för mig, tack & hej!

T Ä V L A R

nagellll copy

http://www.domkallarmighannes.com/2012/01/tavling-nagellack.html
Ni som känner mig vet att jag är tokig i nagellack och har min egna lilla samling nu, älskar att byta färger och göra olika mönster på naglarna, that's me!

posten

sprang såklart ut direkt när jag såg postbilen och hämtade posten. Och i lådan låg mina två skraplotter jag längtat efter! har inte skrapat dom än, men kan blogga sen om det blev nit eller vinst =)
Här är en ny sak, länkar man till dessa två sidor http://www.resebokningen.se & http://www.resvaska.nu får man en gratis biobiljett hemskickad, hur lyxigt? :D

Onsdag

gomorron! Onsdag idag, så vad händer? inte mycket. mamma är på jobbet och lägger schema så hon kommer hem på eftermiddagen någongång. Jag är själv hemma med min bror, så jag har ett stort ansvar att se till att jag själv äter. Ska strax ut med ubbe i skitvädret. Regn som vanligt, tråkigt. Regn borde bytas ut mot snö, har inte varit någon "riktig" vinter i år, för snön har legat kvar 2, max 3 dagar. Det suger, men jaja.
Idag ska jag ta hem Fred från pappa. Fred är min lilla dvärghamster på 2år. Han bor där hemma eftersom vi har både katt och hund, men idag ska han få flytta hem hit. Annars måste jag hem till honom flera gånger i vecka och det orkar jag inte, och står han här får jag dessutom mer tid att gosa med honom. Gammelsmurfen min .. Ska ställa han på byrån sås ubbe inte når honom, för ubbsen är jättenyfiken. Tror seriöst han hade ätit upp honom om han kom ut, haha! Och katten då.. han får upp buren, han kan öppna buren den lilla saken, så får se till att min dörr ALLTID är stängd. För jag vill inte ha någon olycka!
Ni får ha en bra dag, så kanske vi hörs senare! Tjiingeliing!


sjukdomen

Ätstörningar är ett samlingsnamn på psykiska störningar som visar sig genom skadliga beteendemönster vad gäller ätande.
Tonårsflickor och unga kvinnor är de som oftast drabbas av ätstörningar, men ungefär 1 av 10 är av manligt kön, och ätstörningar förekommer i alla åldersgrupper.
Vanlig start till ätstörningar tros vara jämförande av den egna kroppen mot dagens kroppsideal. Bantning är också en vanlig start.
Många med ätstörningar pendlar mellan olika typer av problem. Många lider av andra psykiska problem förutom ätstörningen.
Uppskattningsvis hälften av alla ätstörningspatienter lider utöver sjukdomen även av behandlingskrävande depression.
Ätstörningar kan vara mycket farliga eftersom de påtagligt påverkar patientens fysiska hälsa, men även psykiska.
Lidandet hos de drabbade är stort, och sjukdomen är ofta starkt förknippad med skam. Även en normalviktig person kan lida av en ätstörning, även om media oftast fokuserar på de lägsta siffrorna och måtten. Ju snabbare man skaffar hjälp, desto mindre grepp har sjukdomen hunnit få.

NYTTNYTTNYTT!

Fixat en ny kategori som ni kanske sett? Den heter "ätstörning" och det är där inläggen om min sjukdom kommer hamna så ni vet! Så kolla in där om ni är nyfikna. Kan lägga in en ''info-text'' om sjukdomen, för er som inte vet så mycket om den. Ska jag vara ärlig vet jag själv inte heller så mycket om den, så kanske lika bra att jag fixar det nu på en gång? Japp det gör jag!
Vad gör ni en sådan här tisdagskväll förresten? Själv ligger jag i sängen vid datorn och myser med mina två sötnosar, katten och hunden. Dom har äntligen lagt sig till ro, och tro det eller ej, dom sover på varandra. Dom retas sjukt mycket med varandra men de skulle inte klara sig utan varann. De har växt upp med varandra, så dom är som syskon, och vi alla vet hur det blir mellan syskon? Syskonbråk = Syskonkärlek! När ubbe inte är hemma blir katten tokig och springer runt i hela huset och letar efter han under sängar, i garderober och jamar så högt han kan, och samma sak med Ubbe när katten inte är hemma. Då saknar han något att jävlas med så blir orolig och springer runt. Tokdjur det där, mina gosar! =)


home sweet home

borta bra men hemma bäst, eller vad är det man säger? Skönt att vraa hemma igen, är helt slut efter att ha åkt runt i stan som galningar. Ska nog ta och vila en stund faktiskt. Behöver få bort den eländiga huvudvärken dessutom.. wää, har alltid sån skit, men vet vad det beror på så ska inte klaga, nänä.
först så kom vi in till stan, gick på gränby och handlade lite käk på kvantum till helgen, sedan skulle mamma skaffa sig ett par nya byxor som hon tjatat om. Passade på att snappa åt mig 4 par strumpor och ett nagellack när det ändå var hon som skulle betala, höhö .. jag är inte snål, bara sparsam.
sedan åkte vi till sjukan, jag vägde mig och hade gått upp 400 gram (nästan ett halvkilo för er som är lite sämre på matte) så det var bra. hoppas det går åt rätt håll nu, och fortsätter såhär så jag kan börjar skolan snart. hoppas! sedan vidare till stadium där vi skulle skaffa golfhandskar till stoffe. Han spelar icke golf, men tycker de tär bra grepp på dom så skulle ha dom i innebandy. Han är målvakt. Men dem hade på vänstervantar, både dom på gränby och boländerna, så där sket det sig. dåligt att bara har vänsterhandskar när det faktiskt finns dom som vill ha höger, även om det är ovanligt .. efter det for vi iväg till IKEA och shoppade lite smått och gott. tandborstmugg, toborstar, handdukar, och lite skit + att vi åt lunch där. mina köttbullar var kalla så är inte nöjd at all. sedan åkte vi till rusta där mamma köpte galgar och ett nytt lås till mig som jag ska ha i skolan. ett sifferlås, spännande. Slår vad om at folk kommer pröva massa koder där, men inte så att jag tar 0-0-0. Kanske liiite för enkelt..
På vägen hem svängde vi förbi farmor och jag gav henne mina försenade julklappar som hon blev riktigt nöjd över. Farfar kommer hem idag också från sjukan. dålig stil. Han hade behövts akutopererats som det var bestämt först. men sedan fanns det ingen tid, så dom jävlarna skickar hem honom istället. IDIOTAS! så less på sjukhus. Så nästa vecka fick han operationstid .. Hur tänker dom? Dom bryr sig inte, jag tror inte det. Tror bara dom vill ha sin lön, sen är dom nöjda. Men då ska man inte ha ett sånt yrke, nää det är skit verkligen.
Aja, hoppas ni har det bra. Vi höörs! =)


nu bär det av!

mot körvelskogen! nää, sjukhuset menade jag. Hörs när jag kommer hem i eftermiddag och nej vi ska inte bara vara på sjukan. Ska till ikea, gränby, mormor, käka. Ja massa grejs i stan, allt i en smäll. Kanske åker till en djuraffär också, eller nää ska spara mina pengar nu. Är ju lite halvrik, så ska bli HELrik snart, lyxigt va?
Vilket mumligt/fumligt/knasigt/jobbigt/korkat inlägg detta blev. HAHA, sorry för det. Men inte bara ni får flumma, även jag och känner att idag ska jag leva livet! :d


SJUKAN!

Imrgon blir det sjukan igen. sucksusck, men måste man så måste man. vill ju bli bra, så har inte mycket till val än att gå dit. hörs imorgon om vad dom sa och såådär, om någon är intresserad? Vore kul om någon svarade på min fråga. För detta är ett känsligt ämne och ganska privat. många skulle ha bestämt sig för att hållt det för sig själva, men inte jag. Jag vill dela det med er, för jag känner att jag bara vill berätta för någon, så jag har bestämt mig för att göra det här på bloggen, så ni får ta del av min sjukdom. Får lära er om den, så ni förstår vad det handlar om. Att det är allvarligt. Ätstörning ... nästa steg ---> icke bra, får inte fortsätta punkt slut. hoppas på framsteg imorgon, annars kan det sluta illa. går inte in på detaljer, hoppas ni uppskattar att ni iallafall får vara med om en liten del av denna eländiga sjukdom. Ha det gött, och missa för bövelen inte jersey shore ikväll, love that program! :))


piss-väder

tog med mig ubbe och vandrade iväg till matilda. Släppte hundarna och det blev bus och lek som vanligt. dragkamp med leksaker. och det slutade inte alltid bra för min lilla vovve. iallafall 70% av gångerna han hade dragkamp med figge förlorade han. 10% av gångerna vann han och resterande procent fick dem varsin bit då leksaken gick sönder, haha av på mitten. Förvånade blev båda hundarna när de såg att de hade varsin bit, och skulle promt på den andras leksak och retas. Tokhundar detdär.
Vädret var pissigt. Repris här i Sverige då. Drömmer mig bort till Thailand, Grekland och Egypten. Gud så härligt. fatta om man vann en resa på typ bingo. In my ass att man gör, haha. inte en chans. Hade det hänt då hade jag seriöst hetat Karl-Alfred, och det svär jag på! (; nej, men tänk hur härligt väder det är i dem länderna nu. Sol, bad, härlig mat, dag på stranden .. LYXIGT! Hade jag vunnit hade jag lätt tagit med mig mormor. Hon har aldrig  varit utomlands och det är typ de enda hon drömmer om, så hade absolut tagit med henne =')
Direkt när jag kom hem sprang jag och hämtade posten, men as usual ingenting till mig. TRÅKIGT. Men posten för vår familj är som julafton, julklappsutdelning. Så spännande ifall det ligger ett brev eller paket där till mig. överlycklig jag blir då, haha.
Ska snart ta och ät alunch, men än så länge sover mamma lunch. Låter som hon är en unge, men icke sa nicke. Hon ska jobba ikväll så måste vila ut om hon ska stå ut med gamlingarna!
Ha det bra!


Lite bilder på byrackan

tog lite bilder på byrackan



Måndag

Idag är det Måndag den 2/1-12. Nu ska man lära sig, eller rättare sagt komma ihåg att skriva -12 istället för elva. Mend et ska nog gå bra.. Kommer säkert glömma det ett tag, men blir nog bättre sen. Minne som en guldfisk, hah varför säger man så? Har forskare tagit reda på att guldfiskar har ett dåligt minne, eller varför kan man inte säga ''minne som ett träd'' lika gärna? Jag menar, varför ska vi alltid säga något som har med djur att göra? "Envis som en åsna", "slug som en räv", m.m. Förstår inte riktigt det där.
Har ni sovit gott? jag har sovit bra, även fast jag blev väckt av mamma för det var frukostdags, och nää ingen frukost på sängen inte. Måste klä på mig, gå upp och göra min egen frukost, jobbiiiiigt. Tilde är på dagis, så blir en lugn dag. Inge stoj och stim, skööönt att man för en gångs skull slipper det. Ni anar inte hur det är att ha en 5-årig syster i sitt hus som vaknar 6 halv 7 på morgnarna och skriker hela dagar tills klockan ÄNTLIGEN blir 7,8 någonting då det är sängdags (även för mig (a))
Idag blir en slappar-dag, precis som alla andra dagar, haha så ingen skillnad. Blir iväg till matilda och busa med hundarna ett tag så ubbe blir lite trött och kan sova inatt. Även jag. Det är nog mest jag som tappar energi av det faktiskt ..
Granngården kanske man besöker en snabbis också.. Nää, måste spara mina pengar tills vi ska flytta. Vill ha ett ÜBERSNYGGT rum med något tema. Typ indiskt/afrikanskt. Verkar tufft. Satsar nog på det.
I helgen blir det bio, längtar så! =)
ha det gött! ((:


passa på ..

nu när jag väl har dator kan jag ju passa på att blogga lite mer, eller iallafall göra ett lite längre inlägg? What do you think? tror det blir så, man vet aldrig med skit-telia när internet slutar fungera. Har ni också telia? alla som har det blev säkert inte drabbade, eftersom vi bor på olika ställen. här i hålan alunda utanför uppsala slutade skiten fungera. från 1 halv 2 någon gång igår eftermiddags till nu för en halvtimme sedan kanske. vet inte hur många gånger vi ringde dem och samma svar varje gång "vi gör så gott vi kan". Det var tydligen inte tillräckligt, men det fattade dom som vanligt inte (; det är heller inte första gången det blir såhär, så dem lär ju förlora kunder på detta, antar jag iallafall ...?
Just nu håller Stoffe på hjälper med med en nerladdning av en film. Det är söndag idag, så inget speciellt på tv:n. Lika bra att ladda ner en film, funkar det inte får jag se den på bio. En av mina biobiljetter går iallfall ut om 2-3 veckor, så måste göra mig av med den. FIlmen heter iallafall breaking dawn, har velat se den ÜBERLÄNGE. Men trodde det var 15-årsgräns på bio, men var tydligen 11år bara, så funkar inte nerladdningen så går jag lätt på den på bio. Tror det är värt det (; Men hoppas hoppas hoppas att Stoffe lyckas ladda ner den, så jag har något att göra ikväll. Folket smäller väl inte idag? eller dem kanske skkjuter sina "rester" :p
Var hos pappa för en stund sen och åt middag med honom. Blev lax i ugn, MMMM mums. Gillar ni fisk? är rätt kräsen, iallafall när det gäller fisk. Men laxfilé är något jag gillar. fiskpinnar funkar, men inget jag väljer direkt ..
Slutet av februari flyttar vi också.. fast vart vet vi inte. låter bra va? nää, not really. nu kom gosekatten med, världens bästa kissemiss.


skittelia!

telia lägger alltid av. och när man behöver det som mest BYE DATOR OCH TV! både tv och dator lägger av, och vi ringer och ringer och till svar "kl 19 börjar det" efter klockan sju säger dom 12 och så vidare... dryga fanskap. hoppas vi byter snart.
ubbe var inte alltid för rädd igår. han var rätt lugn faktiskt, skönt! =) GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0