väärme

vilken värme, häärligt. nu började det visserligen blåsa lite, men vilken jäkla värme det är, på självaste valborg.
jag kom nyss på en grej förresten. ikväll smäller ju folk raketer, fan :( har ju en raketrädd hund.. aja, får se hur det går.
ha en bra valborg! enjoy LIFE! :D


halloj!

måndag idag - ledig. tisdag imorgon - ledig. kan man annat än gilla detta?! :D loove it. idag då, vad händer? tror inte någe speciellt faktiskt. valborg, men vi brukar inte fira någe spec tror jag., kanske nå med maten då. 
härligt väder idag med! märks att sommaren är på väg. detta gör mig på überbra humör!!! 

grill

grillen står på max! bakpotatis & k ö t t. yummi!
tog ut kim och ubbe och gick till matilda. vi gick till dagis & släppte dem där. övade inkallning med ubbe. gick helt OK rätt bra faktiskt! :) skulle gå t fotbollsplan också, så de fick spralla av sig ytterligare, men Kim har sån tandlossning att han började blöda & det levrar sig på hakan på'n. nää, stackars. undra om de gör ont på han? vad tror ni? some help here!!

ha en bra kväll! riktigt skönt väder!! :D

godmorgon!

gomorron, full fart på en gång! vaknade för hmm.. en kvart sen? och är full fart på mig redan!
vädret ser helt grymt ut & jag ska dra på mig skorna & en tunnare jacka och ta en promenad med ubbe.
idag kommer mormor hit också, skoj! blir promenad med KIm & ubbe tillsammans då. Äälskar att ha Kim lös i skogen! :) Han blir faktiskt lite mer alert då. haha, gammeldags ord!
aja, vi hörs senare (om jag har tid vill säga)! :)

hörs imorgon

hörs imorgon. kollar Minuten. ska strax ta en runda med Ubbe. många lyckliga ute. undra varför? de skriker, o ubbe skriker tillbaka. vakthund ..
godnatt, ZzzZz :)

we'll see

vi får se om det blir nå mer bloggning idag, än detta vill säga.
tänkte nog ta en låång runda med hunden efter skolan om vädret tillåter. inte så kul att gå i spöregn, nu när jag redan är förkyld. då spelar det inte så stor roll kom jag o tänka på nu.. men förkylningen kanske håller på o försvinner..

och vet ni vad? jag ska få en kusin! :D :D moster har gått över tiden någon dag nu, så hoppas lille pojken kommer snart! så sjukt roligt med bäbisar.. fast, får lite lagom panik sådär när dom skriker.. men det ska nog gå bra. dom är väldigt söta när dom sover iallafall. det är väl fördelen. haha, nejdå. finns mycket bra. typ..... ja, men ni vet.... typ..... ää skit samma.

när ni läser detta är jag antagligen i skolan & jobbar. eget, bild eller matte. kan inte schemat i huvudet.
Ni får ha en fortsatt bra dag! :)

godmorgon!

startade upp datorn & det första jag gjorde var att gå raka vägen till bloggen, ni ser! det börjar gå bra nu!

idag är det F R E D A G & så är vi lediga då: lördag, söndag, måndag & tisdag, niiiice! :D äälskar det! vad ska ni hitta på på valborg? tror jag tar det lugnt & är hemma bara. har för mig att det skjuts raketer då. fan.. har en riktigt rädd hund för sånna skitsaker. tycker det är snyggt att kolla på, men ärligt talat. du eldar upp dina pengar. släng dem i majbrasan lika gärna! men ditt liv - dina beslut.

var ute med ubbe på morgonrundan för ett tag sen & kan tala om att maskarna tar över ute. fyfan. överallt, små slingrande saker. vissa är sjukt smala. verkar som om någon klivit i ett maskbo. uää. ser ut som små ormar, urk & fy & blä på dom :(
negativ jag är. haha, men dom är sjuukt snuskiga. u r k.

ni får ha en bra dag, så hörs vi senare under dagen! :)

utv-samtal

har utvecklingssamtal snart. hörs ivk/imorgon. don't know. wish me good luck, :)

hund,

..älskade hund.
Fick en idé häromdagen. Ubbe är ju inte spec duktig på lydnad o liknande. Men agility är lite av hans grej. Han tycker det är superroligt & han har grymt mycket energi, så det är en smart sak att hålla på med. MEN (alltid ett men) - han blir liksom.. vet inte om han blir överglad, eller uppspelt, men han liksom skäller.. i stort sätt hela tiden. kanske är det inte hans grej ändå? vet inte riktigt varför. kanske för att han vill ha godiset/leksaken jag håller i? vad tror ni? erfarna som oerfarna - skriv! Vad tror du det beror på? /:
Kom iallafall, på en smart sak. Han är rätt lättlärd.. så då tänkte jag att jag börjar öva lite tricks med honom! och det gillar han .. ett tag. Men det är OK! klart man tröttnar efter en stund. Så mellan 5-10 minuter tränar jag tricks om dagen. inte mycket, men han lär sig. steg efter steg, precis som det ska va! :)
Detta är tricksen han kan & upprepar varje dag för att han ska behålla kunskaperna i sitt lilla huvud! :)
-Vacker tass
-High five
-Sitt
-Ligg
-sitt fint (lite halft)
-stå (på bakbenen)
-Rulla (lite halft)
-Pang (lägger sig på sidan & låtsas vara död)
-Skall.
Ja, han kan en hel del. Men vill lära honom mer, mer & mer. Men får inte ta det för fort, för då glömmer han ju & allt blir pannkaka. Så ska ta't lugnt. Just nu är det sitt fint & rulla runt, vi behöver öva på. öva, öva, ova. det kommer sitta tillslut! :)
tänkte fråga om er hjälp sen. några tips på tricks, men tar det senare! :) eller ja, det gör inget om ni börjar tänka lite redan nu.. (a)

godmorgon!

i did it again!
nu så bloggen. nu börjar jag komma igång igen, sakta men säkert.

har ni sovit gott? I have! :D Var så sjuukt trött när jag stängde av alarmet & ville bara dra täcket över huvudet och somna om.. men, eftersom det är torsdag - skola.
var ute på en morgonpromenad med hunden & det hade regnat (?!). usch, hatar regn. dels för att man blir blöt & sen för att det ligger maskar precis ööveraallt, uääk. vidriga småkryp. jaja, nog om det. dem är ju också små liv, elller har..? har små liv? hmm, jaja nog om det OCKSÅ!
ska få i mig lite morgonkäk nu, så hörs vi på eftermiddagen, OK? :)


pop..pop..pop..

så låter min datorsladd. poppoppoppop.. vad fan är felet? jo, sladden har typ blivit klämd på något konstigt vis & dem här små silvertrådarna inuti (typ kablar) håller på går av, så det typ smäller om dem.. och ja, nu får jag inte använda den längre för Tony, eftersom jag kan få en stöt. haha, eller så kan det bli kortslutning i huset. låter kul, huh? inte direkt, men har lagt undan den nu & ska nog köpa ny imorgon. åker med mamma imorgon till Uppsala. Hon ska t nå hudklinik, så då stannar vi till på elgiganten och handlar där.. tror jag.
har precis fått i mig en glass, mm päronsplitt! supergott, love it. skulle äta kladdkakan som mamma bakat idag. MEN - hon glömde den i ugnen, så den är torr som en jävla knäckemacka, haha usch.. :( skippar nog det, tror jag ;)
aja, ha en bra kväll! godnatt & sov gott! hörs imorgon!

denna gosevovve kommer på lördag. gissa om jag längtar?


ni ser..

ni ser, jag kan om jag vill! ;) (som i detta fall)
ingen behövde påm inna mig, för ja klara det alldeles själv! haha, låter som en mes. men ni vet.. jag är ju lite av en mes, that's me! :D
kom precis in från en långpromenad med hunden.. gooooosh, så härligt väder. 16+, looove it! en trött hund ligger utslagen här hemma, precis som det ska vara!
den lilla sparveln har så mycket energi & det är så skönt när han är trött & man känner ju att man gjort en god gärning! :)
åå, det var så häärligt ute. blir helt klart en till längre promenad sen. kanske hem till pappa & fixa rummet. ja, så får det nog bli.. ska ju sova där en natt i helgen. lördag till söndag. pappas tjej kommer ju då & har med sig storvovven. Kanske tar en promenad med han. fast väldigt stor & stark är han, så gäller att ha gottigott med sig så han har fokus på godis istället.. mohaha, min taktik! så, om ni ser en stor ko dra runt på ägaren - oroa er inte! det är bara greyhounden hickoru som är ute & går med Erika.
aja, men vi hörs väl. antingen imorgon eller ikväll någon gång.
ha en bra dag! :d

ngt är fel ..

riktigt fel. jag säger att jag ska blogga, men gör inte det. vad händer? varför.. okej, men nu lovar jag att iaf... 1 inlägg per dag skarre bli. punkt slut. glömmer jag? - påminn mig!
idag är det onsdag. hmm, vad händer då? skola till 12. no, språk & so.. oo, kill me.
just nu.. ubbe är den drygaste hunden i Sverige. sitter & småskäller på en sopbil. tror han är superkul, men i själva verket är han supermesig.
Juste, doktorn då.. Jag ska dit på fredag näästa vecka. var där för typ 2 veckor sen & nu skulle vi ta en längre tid tiills vi nästa gång skulle träffas för att jag skulle tänka ut vad JAG ville. det händer ju inte mkt på vågen alltså & jag skulle fundera ut, vad jag ville göra. om jag ville fortsätta osv.. men ja.. beslutsångest. vet inte själv. tror inte jag fortsätter. vist, det är nödvändigt kanske, men det var inte jag som valde att gå dit från första början, näpp. men vi får se hur det blir.
aja, vi hörs under eftermiddagen/kvällen! :)

!hola

haft rätt fullt upp. med skola o allt. livet & sjukhuset osv osv.
går ju sådär på sjukan, rätt less nu. har gått bra länge o vad händer? - inte ett skit. känns det som. nää, riktigt less är jag nu. känns lite som jag ger upp, men orkar fan inte mer. ingen lust o sitta o käka dygnet runt.. funkar inte.

tänkte bara kika in & säga att jag lever & att jag inte har glömt bloggen. bara att jag inte har haft tid, men nu är de helg, så kanske blir bättre, we'll see

oj

oj, här var det länge sen man kikade in. fått lite kommentarer, & de är jätteroligt :)
har flyttat hela helgen & några dagar till, så har verkligen inte hunnit blogga & dessutom kopplades inte internet in förrän igår.. så har fått vara utan den i flera dar, hur har jag överlevt? :O
ska fförsöka ta igen det jag missat- men får se, har ingen större lust just nu. dessutom, tycker jag inte om tangentbordet. får liksom, kramp i fingrarna. haha, vilka problem! :D

minnestund

Om tårar kunde bygga en trappa, och minnen en gränd,
då skulle jag gå rakt upp till himlen och ta med dig hem igen ♥

♥ Kopiera om du har någon i himlen som du saknar på jorden ♥
saknar er något sjukt farfar & morfar. ni finns alltid kvar hos oss, älskar er något grymt.

har inte tid att blogga egentligen, men måste bara dela med mig av hur mycket jag saknar dom. 
 

ha en bra kväll. själv har jag en minnestund. ååå, jag vill verkligen ha dom tillbaka. godnatt iallafall. sovgott morfar och farfar. världens bästa, det är Ni.

fullt upp!

uppdaterar när jag har tid! riktigt fullt upp nu, så sorry, men håller på flyttar så bloggen kommer i andra hand, puss!

godmorgon!

väntar på att mamma ska komma upp någon gång så vi kan äta frukost. börjar bli lite hungrig. blir yoghurt & kanske någon macka.. vet inte. får väl se vad som serveras ;)
har iallafall varit ute med ubbe på morgonpromenad & det var rätt skönt ute. grått men inte särskilt kallt. hoppas bara inte det blir regn, håller tummarna!

idag då. skola igen, bara att ladda upp som alla andra morgnar. om jag sovit ut? njaa, skulle vara skönt med någon timme till, höhö. men det är lite för lyxigt! ;) vi hörs efter skolan. fick bara gå halvdag idag sa mamma, så lyder hennes order, så hon kanske ändrar sig! tror inte det, men håller tummarna för det också! :D
Ha en bra dag!

moderna muséet

sådär, nu har jag "vilat" upp mig. haha, med lite godis blir man alltid piggare, eller? ;) näädå, fått i mig lite käk & legat och slappat på sängen + att jag tog en rätt så lång promenad med ubbe.

idag då. vi åkte från skolan halv 9 och var väl i stockholm cirka 10. bussresan gick bra & eftersom jag tagit åksjukepiller kände jag inget illamående, skönt! väl där så fick vi ett äpple, en festis och en mjuk smörgås att käka innan vi knallade in. slurp sa det och sedan gick vi in. hade väl lite förhoppningar iallafall. är inte så mycket för muséeum, men ibland kan det vara spännande. Men.. vi gick typ runt & kolalde på lite olika filmer & ur olika folks perspektiv, B O O R I N G !
sedan skulle vi göra en egen liten film, men jag & linn hann inte eftersom tanten aldrig gav oss någon kamera, SUCK! :( menmen, spelade inte så stor roll. stod och tog det lugnt istället, så det var helt OK! :D
vid 1 - tiden åkte vi hem & stannade på Mc Donalds för dom som ville köpa mat. Man fick även ha med sig mat & det hade jag och Linn. Dom enda som hade det, haha! Så vi satt ute på en bänk, forever alone och frös. Tog en sväng till Seven Eleven som låg där också, men det var ju svindyrt.
Sedan fortsatte vi hem och... ja, jag somnade en stund på bussen. Kanske inte somnade, men slumrade till då & då. Men ni vet hur det är. man halvsover. Det är ju så mycket prat på bussen & man slår i huvudet i rutan, ajaj.. jaja, det gick bra iallafall & nu vet ni att jag kom hem hel! Ska ta det lugnt en stund till nu tänkte ja. Ladda upp inför morgondagens skoldag, puust! lov snart?
Unnar mig en chokladbit & kikar runt lite på bloggar - me like! :D

hemma

hemma från en roadtrip till stockholm. roligt? njaa. berättar mer sen ikväll. just nu, så sjukt trött. ZZzzZ

skriva av mig lite?

ja, just därför är bloggen perfekt. det är skönt att ha någonstans att skriva av sig. om vad som helst och när som helst. härligt, eller vad säger ni? blir uppdateringen sämre, ja då har jag inget nytt & vettigt att berätta. vill hellre skriva längre & intressantare inlägg mer sällan, än att bara skriva för att blogga liksom. korta & ointressanta inlägg - inte min grej! ;)

i detta inlägg tänkte jag mest skriva av mig. om allt & inget. och om inget & allt. allt mellan himmel & jord med andra ord. vad säger ni? vill ni höra? nää, de går ju inte. ni måste själva läsa annars får d va. humor, huh? ;)

Nu på senaste tiderna har det sagts mycket på nyheter och stått i tidningar om ålderdomshem och sådär. ni kanske har läst/hört det, eller har ni kanske missat det? det har inget jag iallafall. tror inte det går att missa. alltid är det något. det ska alltid var något, don't ask me why!
Det har iallafall varit jättemånga, jag menar verkligen jättemånga personer (personal) som slagit patienter på ålderdomshem. INSANE jag vet. det är ju otroligt. hur gör man något sånt? mot en dement liksom. visst det är fel att slå vem som helst, men en dement! den svagaste personen, som inte förstår att han/hon måste försvara sig. nej, då har man valt fel yrke, helt klart. har man så lite tålamod att man smäller till en patient för att de inte sväljer medicinen, då är något fel. då är man inte riktigt frisk. blir seriöst upprörd. nää, vidare till nästa "nyhet".

och om dett igen då.. gud så jag tjatar, men det är så viktigt så jag vill verkligen att ni ska förstå. hoppas verkligen ni gör det. ta in det jag säger, för jag är en smart flicka. haha not. :P men, försök verkligen & fatta. är väldigt omständig när jag berättar, but give it a try? :D
Alla dessa artiklar, insändare, på nyheterna, ja ta mig fan överallt står det "gå ner dom där kilona", "förlora påskkilona snabbt & enkelt", "gå ner i vikt på 2 veckor" osv osv. Dom som absolut inte får gå ner då? vad ska dom göra? ska dom strunta läsa tidningar hädanefter? det är inte rätt. varför står det aldrig artiklar om hur man lätt går upp dom där kilona istället? Typ "få en kurvig kropp, gå upp 1-10 kg på några veckor". Då hade jag köpt den, det hade jag. men folk fattar ju inte. allt handlar inte om att gå ner i vikt. man behöver inte följa nå jäkla kroppsideal. Nej, man får se ut hur faaan man vill. ursäkta språket, men det är ju otroligt hur mkt energi man lägger på det här. nej nu får det vara bra. nu lägger jag ner, haha förlåt.. :( nu slutar jag tjata om det, ni får påminna mig! OK?! :D


bara för att...

nu så. nu ska ni få höra min åsikt. åsikt? jo, min åsikt. åsikter om skyltdockor. skyltdockor? äh, ni kommer fatta. fortsätt läs så ni inte missar något, tro mig. det är starka åsikter. Mina åsikter och jag står för dom. Ni får gärna berätta era åsikter, men ifrågasätt inte mina. Sådär, nu sparade både Du & Jag tid på onödiga frågor, smart va?

förresten, en sak som inte hör till ämnet! återgår till det efter detta, loovar! Men vet inte om ni kan & vet, men vill gärna höra förslag och idéer! OK?
Jag skulle vilja ha smileysar till bloggen. Alltså att när man gör en ":)" - gubbe i ett inlägg, vill jag att det kommer en riktig smileys, alltså en sådan där gul glad gubbe. Är någon expert? Eller har en idé iallafall? Tveka inte - S K R I V !

Nåväl, tillbaka till ämnet - skyltdockor.
Ni kanske vet att folk har starka reaktioner om skyltdockor? Jo, men så är det iallafall. Står mycket om det i tidningar & det sägs mycket om det på nyheterna osv osv.
Är det större skyltdockor - alltså lite kurvigare, tycker folk typ "awesome, en kurvig modell, najs". Typ så. & "jag känner liksom igen mig själv". Ja, säkert. Det säger jag inget om. Det är det nog många som gör. Ser sig själv i den kurivga dockan & det är ju bra, att man ser att man skulle passa i just den där koftan.
Men är det en smalare docka skriker folk rätt ut. Att det är idealet i detta samhälle. Men liksom, det finns väl olika? Vissa vill vara kurviga & vissa vill vara smalare, that's it. så jag tycker - låt det finnas skyltdockor av alla storlekar. De som är smala känner såklart igen sig i de smalare skyltdockorna & tänker säkert som alla andra att "där ser man, att denna rutiga tröja passar mig också". Och det är ju alltid kul att känna, eller hur? att kläderna finns i just våra storlekar & inte se en stor skyltdocka & sen är man smal så man inte tror plagget finns i deras storlekar. krångligt alltså, men hoppas det blev rätt nu.

Men så finns det ju också gränser - såklart. http://svtplay.se/v/2767687/svenskarna_storre_men_skyltdockorna_smalare kolla här <---- (på länken).
denna skyltdocka. på gränsen alltså. på gränsen till OK. Men ändå. Tänk dom som har sjukdomar. dom som inte kan gå upp i vikt. dom kämpar o kämpar, men lyckas inte. det är inte lätt, tro mig. Men dom som är såhär smala kan väl också få känna att denna tröja passar faktiskt mig, även fast man är riktigt smal. Tycker det är så fel att folk skriker rätt ut. visst det ser inte bra ut, men vissa kan inte göra något åt det & så är det.
Nog om det. Kom på en till grej faktiskt. Läs nästa stycke. Ungefär samma innehåll.

Många lägger upp bilder på fb, med två tjejer på (oftast tjejer). På bilden är en tjej kurvig & en annan tjej smal. och så står det "this is hot" på den kurviga tjejen. & sånt.. ja, sånt sårar mig. sånt gör mig verkligen ledsen. tycker det är idiotiskt. blir ledsen, verkligen. det är sjukt att så många flera hundratusen gillar.. nää, det är fan inte OK. INTE OK! Som sagt, det finns dom som har sjukdomar. & jag.. jag är inte den där kurviga tjejen & så står det på den smala tjejen "this is shit". tror inte någon förstår hur man känner sig. hur jävla förnedrar man känner sig. fattar ni inte? blir helt tokig. det är ju helt galet hur dum man kan vara. bara tänka på sig själv. nää, less på det & tycker rent ut sagt det är sinnesjukt. tänk först, agera sen.

Godmorgon!

Försöker vara glad, men är inte det.. Hade skrivit ett längre inlägg, eller jag höll på & så fick jag ett meddelande på fb och så tröck jag på någon jäkla ikon istället så allt försvann, ååå vad less jag blir. :(
Menmen, det är bara & bita ihop & skriva igen, eller hur?
Japp, så får det bli. Skriva om texten.. Hmm, vad var det nu då?

har precis slängt i mig en tallrik yoghurt, yummi! vi köpte någon ny smak igår. är väldigt kräsen när det gäller yoghurt & fil och sådär, för det får absolut inte vara några bitar i, då käkar jag inte - nix. Men hittade iallafall en yoghurt igår som det stod textat på slät frukyoghurt, så köpte den & den var helt OK faktiskt. Riktigt smart att den är bitfri, I like! :D

Ska snart börja packa maten & så idag till utflykten, så jag inte glömmer det. Tänkte ha med mig någon krona också, ifall man blir sugen på.. glass kanske? haha, vet inte om man får köpa det, men varför inte? Vi kommer ju stanna på Mc donalds för dom som vill handla lunch där, men jag tar med mig. vill inte verka som någon slafshas inte! vänta nu.. vad fasiken är slafshas? Oupps, påhittat ord! ;)

Ska ta & borsta tänderna nu och sen packa. inlägg kommer nog under dagen om ni har tur. jodå, såklart! har fixat tidsinställda åt er, najs huh? :D
Aja, vi hörs. vem vet, kanske blir nå uppdatering från stockholm eller bussen? har ju med mig min ipod så det ska det väl kunna bli! Vi får se! :)
Ha en bra dag!

vilket geni!

vilket geni man är! Helt själv fixade jag det, woow! :D
duktig man är! Tur att man har... sig själv! :thumbup:

just trying!

testar. does it work? :D


forgot!

oupps sorry. glömde. tänkte visa er en uuuursöt bild. gillar ni marsvin? check ouut thiiis!
nakenmarsvin, hooow cute?

Naken marsvin, Skinny, Lakeland

Naken marsvin, Skinny, Lakeland

tvprogram

kollade ni tv igår?
jag & mormor satt bänkade, excited över att bonde söker fru skulle börja! men var ju bara ''visning'', var det var för bönder & en jag fastnade för var kamelbonden.. inte för att han var snygg, inte alls! (a) nääärå, men alltså, han var typ 58 år & såg ut som jultomten. huuur långt skägg som helst  och så födde han upp kameler.. han hade alla möjliga djur. kameler, lamor. ja det mesta. så spännande. fatta kul att ha lite udda djur sådär. man blir liksom "Kändis" pga djuren, WOW.

sen blev det ju Alcatraz, men jag hatar sånna program. verkade typ som CSI, så jag ville inte se. mormor ville haha, men jag vägrade. envis som jag är - like a donkey! ;)
så jag slog på "älsking du har blivit en tjockis". tycker det programmet är bra. de går ner i vikt & beroende på hur mkt dom går ner får dom en viss summa pengar. det var alltså frun nu, som skulle vara coach till mannen som hade gått upp i vikt & skulle  ville att han skulle vara med i programmet för att hons kulle få pengar till en bröstoperation. hur dumt!? tycker det är fånigt. han är med och kämpar skiten ur sig. svettas & kämpar som en jävla gris och hon vill ha pengarna. "bara" 50 000 kr som hon tänkte ta av honom till en bröstoperation & resten skulle han få. jag menar, WTF?!
nää, riktigt dumt. att han ens ställer upp på det då. jag hade tvärvägrat helt klart. nää, diss för sånt skit.

look her!

hej bloggen! nu är jag tillbaka! Åkte ju till mormor i söndags & kom hem idag. har inte gjort så mycket där. ätit, sovit, kollat tv, varit ute med hunden. ja, om och om igen. kul va? inte direkt, men kan ju vara kul för mormor att få lite sällskap, så var med henne för HENNES skull. kan också vara skönt att komma iväg ett tag hemifrån, höhö. inget illa menat nu familjen!
hade iallafall läkarbesök idag &... ja, vad ska man säga? fanfanfan. tror ni anar nu va? det gick åt skogen. känns väl.. (n) typiskt. men hade inte några höga förväntningar heller, visste ju liksom på ett sätt. har ätit sämre denna vecka, det har jag. jag är ärlig nu. jag hade nästan väntat mig det. men ändå lite som en.. chock. liksom, det kan ju bli så att jag inte längre ens får gå halvdag & det är nog det jag fruktar mest. så får passa mig och fan börja sköta mig nu. inget fusk - NO CHEATING! det får fan vara slut på det nu. så låter det nu ja. imorgon - fuck food.

idag när jag kom hem var det ISKALLT i mitt rum, burr. och vet ni vad? vad som gömde sig under sängen? en isbjörn. haha, nää inte riktigt. men kändes nästan så kan jag lova. elementet stod på 2:an, så det borde ju ändå vart ljummet tycker jag, men ack så fel man kan ha. tänkte ju innan jag åkte att det skulle bli varmt, så drog ner rullgardinen en bit & sänkte elementet. men det blev regn & blåsigt varje dag. alltså blev det också kallt i rummet. men vred snabbt upp elementet och tur som var blev det varmt relativt snabbt. nää, nä börjar bli bli yr känner jag. huvudet snurrar. texten blir fel. kan knappt stava & skriver samma ord flera gånger. kanske dags & lägga sig ner en stund.

har köpt åksjukepiller idag, för imorgon gäller det! eller? vi ska åka buss t stockholm med klassen + två till klasser & kolla på konst. ööö, avundsjuka? vi kan lätt byta plats. haha, orkar inte! men men, nog om det. gjorde en sallad iallafall som jag ska käka imorgon & tar med mig lite kakor och sådär, yummi!

när mamma hämtade mig idag från mormor hade hon med sig Ubbe. han var dålig i magen & ingen var hemma, så hon packade in honom i bilen & han fick följa med. vovven älskar ju att åka bil, så det var ju bara kul för honom.
när vi åkte till gränby för att handla släppte vi också honom en stund på rasthagen, men vädret tillät det inte så länge, så vi åkte ganska snabbt därifrån. på hundgården var det någon gubbe som var där med sin golden före oss & vi stannade utanför & frågade honom om vi fick komma in & det fick vi - självklart sa han. men han kanske kunde hålla in sin hund medans vi gick in. men nä nä, hans hund FLÖG på min & ubbe försvarade sig.. så jag tog ubbe & gick. de kanske kunde fått hälsa i koppel, nää suck för sånna människor. så less man kan bli. men han tog iallafall sin hund i koppel & gick en promenad istället & kom tillbaka när vi var klara. en annan mindre hund kom iallafall & busade med ubbe. men fegisen ubbe var liiite avvaktande men tillslut gick det! :)

vi hörs väl imorogn. eventuellt ikväll. får se. blir bada en stund & ge mig själv lite "egentid". fixa naglar, fixa hud, fixa fötter. jaa, allt ska vara PERFAA! (såklart).
Have a good night, boys and giirls!

I do it for ya

okej, detta inlägg. för Din skull. tyvärr glömde du skriva in ditt namn så vet icke vad du har för blogg. kanske känner dig? don't know. men jag gör det för din skull. du bad om det. du ska få det.
Detta inlägg är tidsinställt. har förmodligen redan åkt till mormor så, read & enjoy!

okej. vet inte riktigt hur jag ska börja. jag är ingen sån som villa tt man ska tycka synd om mig, så jag har nog lite undvikit att skriva om just detta. min sjukdom. vill inte att någon tycker synd om mig. det är inte jag. jag kan klara mig själv, så tänker jag. det är liksom mitt motto. hjälper hellre andra än & sitter hemma och ligger i sängen & tänker hur dåligt jag har det. jag menar, detta kan hända alla. precis alla kan råka ut för en ätstörning. & ja.. nu blev jag en av dom alla som råkade ut för det, tyvärr.
Jag har alltid varit rätt liten. kort & smal.
Varje år i skolan går man ju till skolsköterskan som väger & mäter en.. och pratar lite & hon har alltid sagt att jag är byggd smal & ja så kan det ju vara. vissa har uppbyggnaden lite större & kraftiga medans andra har den kroppsbyggnaden - smal & liten. egentligen är det inte något fel med det, men det finns en gräns. en gräns mellan sjuk & smal. det gör det, det vet jag. men jag förstod bara inte att jag nått den. förstår knappt fortfarande. hur kan man kalla sig sjuk bara för att man är smal? får inte ihop det där. grubblar fortfarande på det ibland. vad hände, hur kom jag hit osv osv.
jo, nu ska ni få höra hur det började. är inte säker själv faktiskt, men försöker.

vi hade nå speciella dagar i skolan, nå kärlekstema eller nått & när vi satt och jobbade ringer skolsköterskan & söker mig. Erika Leijon, klass 8Am. Hon vill att jag går ner dit & såklart gör jag det. Är ingen som säger emot o sådär. nej, gör det jag blir tillsagd att göra (för det mesta).
Hon pratar lite & ja frågar typ ''vad är problemet''. inte riktigt så störigt, men något liknande & hon berättar att både min mamma & pappa hade ringt och ville att hon skulle väga mig. visst sa jag, varför inte liksom?
så, hon frågade också vad jag trodde jag vägde och jag gissade. x kg sa jag säkert, men så fel man kan ha.. skillde 4 kg från vad jag trodde jag vägde & vad jag vägde. & vad sa hon? jo, jag vägde för lite och det var inte bra för det, det & det. det, det & det kunde hända då & det, det och det var inte bra. ja, massa det och det. fattade knappt själv allt hon sa, goosh. sedan tog hon fram nå jäkla papper. var mest irriterad och ville därifrån. tyckte bara hon sa saker som absolut inte stämde. pappret hon tog fram var min viktkurva eller vad det hette. det visade hur jag växt & hur min vikt gick. längden gick uppåt & uppåt & vikten gick liite neråt & även rakt fram. så jag växte men lade inte på mig något. alltså, lång & smal. växer man, ska man käka mer. that's it. typ det sa hon. bestämt.

hon fortsatte snacka i en evighet kändes de som & tillslut kom hon fram till att det var bäst att åka till sjukhuset i uppsala & prata med en riktig doktor där. det var något som gjorde mig arg. vet inte varför. jag tycte hon var löjlig. jag tyckte in jag vägde för lite, det var liksom ingen mening. vad skulle det göra mig? så kände jag. jag var frustrerad, arg, ledsen. ja känslorna svämmade över. men jag orkade inte säga emot längre, så visst, visst sa jag sen & hon gav mig nå papper & skulle ringa mina föräsldrar och "informera" dom om läget.

dagarna fortsatte gå & vi åkte in till doktorn. de va nån gubbe & jag skulle gå in i ett litet rum där bara våg & måttband fanns. scaary! de va nån tjej som skulle väga mig & FINE tänkte jag. men oj så fel. hon ville alltså att jag skulle klä av mig & bara stå i trosor. hell no. jag gav mig inte. var så förbaskat arg. hon sa att varför är du här om du inte ens vill väga dig. & jag sa ärligt, det är inte jag som vill vara här. skolsyster har tvingat hit mig. & vet ni? Hon sa inte ett ord då! haha, 1-0 till mig!

jag gav mig iallafall inte. jag kunde sträcka mig till att ta av mig byxor & tröjan, men BH & trosor - dom tänkte jag behålla på & det var en sak som var säker. inte fan tänker jag klä av mig för en främmande människa & vafan, blev så förbannad. för liksom, hur jävla mycket kan en BH väga? det är ju sjukt hur noga man kan vara. man det var antingen eller. antingen med bh & trosor på, eller ingen vikt alls. that's it! och faktiskt, hon gick med på det , TILLSLUT!
så vägde mig & siffran var väl ungefär den samma som i skolan & sen gick jag in i ett rum & snackade med den där gubben & vi tog blodprover, men inge fel. allt var normalt med blodet, så det var riktigt skönt. tänk om jag hade vart gluten eller laktos. ja, usch så jobbigt.

men vi bestämde en ny tid & sådär & var tillbaka nästa vecka. i början var jag på typ riktigta sjukhuset, men nu är jag på ätstörningsenheten minst en gång/vecka & väger. eventuellt käkar jag där också. det beror lite på.
men, ja. i början fick jag inte gå i skolan alls, men nu får jag gå halvtid. alltså, halvdag. ska få börja gå heldag om jag sköter mig & så.. ska dit på tisdag igen men mamma är osäker. hon tror inte på mig, vilket gör mig ännu svagare. det är jättetråkigt & jag tar ut det på mig själv. vår relation var jättebra innan jag fick den här skiten, men nu.. jag vet inte. tror vi glider ifrån varandra mer & mer. hatar det. mamma är den bästa jag har & nu bråkar vi nästan jämt. ååå. hon kanske inte är arg. mer ledsen tror jag, men hon beter sig argt. bara för att jag inte äter som man ska. men liksom, ååå. det är ju så sjukt svårt när man har denna sjukdom. det tar liksom bara STOPP. och man får inte i sig mer. jag får även lite ångest när jag äter.. bara för att jag är rädd. rädd för att bli stor. jag har alltid varit den lilla Erika & jag vill inte att det ska ändras. jag vet varken ut eller in längre. ska jag, eller ska jag inte?


I'm back!

Okej, and now i'm back! fick en fin kommentar som ville att jag skulle fortsätta blogga & vet ni vad? då gör jag det! ;) har faktiskt saknat bloggen lite dom här dagarna jag inte bloggat. har liksom tänkt att jag vill skriva ett inlägg om t.ex. dagen, vad jag ska göra nästa dag osv osv, men har också tänkt eller ja, sagt till mig själv. nää, ingen har kommenterat vad dom vill, så då skiter jag i det. men nu så, kan jag blogga. ska försöka bättra mig & blogga lite oftare & längre inlägg med både bild & lite längre text.

Idag då - söndag - påskdagen har det inte hänt så mycket faktiskt. varit ute med hundarna i skogen. Mormor & hennes hund är ju här & den gammeln kan gå lös så det är riktigt skönt att traska runt i skogen & bara ha en vilding i koppel medan den andra token är lös. visserligen är det en gammal tok, men man får liksom se den busigare sidan av honom när han är lös; hoppar över pinnar, springer & ylar & har sig. riktigt skoj att se faktiskt. det märks att han blir glad.

vad händer mer idag då? vi ska käka lunch någongång om en timme eller så & sedan ska tony skjutsa hem mormor & jag hänger på. jag ska nämligen sova där i 2 nätter. tar med mig datorn men har inget bärbart eller trådlöst internet så kan inte blogga, i'm sorry! vet inte varför jag tar med mig datorn. jo, ifall jag får tråkigt kan man ju underhålla sig med & spela lite spel iallafall, höhö.
Skolan börjar på tisdag. Måndag är det ju röd dag - annandag påsk, så då är vi lediga. men på tisdag börjar skolan iallafall, men jag har tid hos doktorn så jag är ledig då också. lyxliv man lever...eller? nää, skulle inte tro det. ett elände är vad det är. ett rent helvete. väga sig & väga sig. det är vad livet handlar om. hatar att åka dit. siffran på vågen gör mig liksom.. besviken. varje gång. blir ledsen, deprimerad. ååå, hatar den där känslan som smyger sig fram..
ska försöka göra några tidsinställda inlägg, om jag har tid vill säga. har fått ett "önskemål" vad jag ska blogga om & det ska uppfyllas, det kan jag lova! MEN, så kommer det där MEN:et igen. När jag har tid fixar jag det, promise!

Hur är vädret hos er förresten? Hos oss i Alunda lyser solen & sista snön håller på smälter bort. Skööönt. bara & hålla tummarna tt det inte kommer nå mer skit då. Kommer alltid när man tror att våren är på väg, ja då blirre snöstorm. Men nu ser det ut som att våren är på väg på riktigt! ;) hoppas det iallafall!
Ha en bra dag & glad påsk... i efterskott! =)




hur vill NI ha det?

okej. när jag inte bloggar växer statistiken. det får mig att börja undra.. hur vill NI ha det? ska jag blogga, eller ska jag lägga ner? inte lägga ner, utan ta en paus. men vill ni, sure. då bloggar jag. inget svar, nää då blir det en paus. kanske en lång en, jag vet inte. rätt hektiskt nu i mitt liv. mycket som händer, stora förändringar, lite läskigt faktiskt. vi flyttar snart också, nästa helg. då blir det absolut inte nå bloggning. tror jag.. kanske på kvällen, don't know.
bloggen - lite som min dagbok. kanske ska sätta dit låset & slänga iväg nyckeln ett tag. vad säger ni? berätta! vad tycker ni? vill ju veta.
jag bloggar inte för att jag tycker det är roligt. visst ibland är det jätteroligt att kunna skriva av sig någonstans. bloggen är skitbra för det. bara att skriva liksom, lätt som en plätt. men jag bloggar i största del för ER skull, för att jag ser att det finns dom som kikar in. även när jag inte bloggar & ärligt.. det känns bra. men liksom, när jag inte bloggar kollar folk in & när jag inte bloggar - MINUS besökare. känns det som.. inget kul alls. så, vad vill NI?

nu så..

nu fick jag tillbaka blogglusten bara för att jag skrev ett inlägg om en paus. typiskt mig, haha. men det kanske är sista inlägget för denna vecka, så var nöjda! don't worry, be happy! eller..?
måste bara berätta vad jag handlat idag.

* En ram till ett foto på mig & hunden
* Spån till hamstern
* Hamstersand
* Cykelstång så jag kan ha med mig Ubbe när jag cyklar

försökte vekrligen att inte handla onödiga saker, & lyckades rätt bra.. några spontanköp, men sånt är livet.
jaja, ha en bra dag!

Hola!

!Hola bloggen! kom precis hem från the city & allt har gått excellento! var på djurhobby, citygross, gränby, ÖoB m.m. gick bra! :)
men nu kommer en dåålig nyhet. eller dålig & dålig vet jag inte. känns inte som någon är spec intresserad av bloggen. allra minst jag. känner inte för det. tar en paus nu satt ni vet. uppdaterar inte på ett tag. lov är liksom lov.


godmorgon

gomorron bloggen! Är uppe relativt tidigt. halv åtta pep väckarklockan. ska lämna tilde på dagis kl 9 & sedan ska vi in till uppsala, den stoora staden. har massa ärenden att fixa, så det kommer bli en låång dag.
har precis varit ute me dubbe på morgonpromenaden & det var huuur skönt som helst ute. sol & ingen blåst, that's what we're talking about! ;)
har märkt en grej förresten.. om katten kommer in till mitt rum utan att jag vill det säger jag bara pscchhh. för han brukar gå då, men det är det att ubbe tror det är hans kommando & när jag säger pscchhh, bokstavligen flyter han PÅ katten så katten springer iväg. INTE OK! så det måste jag jobba med, mycket.
blir inte så där jättemycket uppdatering idag eftersom vi är i stan en stor del av dagen. ha en trevlig dag!

tv-time

har precis käkat nachos (igen). det gör ingenting för min del, men klart man får liite ångest.
kollade på annorlunda familjer med mamma. hennes jobbarkompis var tydligen med. hon hade skrytit om det huuur länge som helst. wow, hon var med i tvskärmen 2-3sek. mycket att vara stolt över.
just nu är det "älskling, du är en tjockis!". haha så sjukt kul. kollar ni på det? vad är det för namn på programmet. jaja, det är nog bra. måste kolla nu.
godnatt & sov gott! :)

foodtime

har precis käkat. vi tog bara något enkelt & snabbt, eftersom vi kom hem från lägenheten ganska så sent. knäppkorv & pommes frites blev det. Helt OK, men pommesarna, njaa. är inet så förtjust i dom. gillar nog mest mc Donalds pommes ;) mycket fett, mmmums.
ska snart ta mig ut för en promenad med Ubbe. han har inte fått någon längre promenad idag, så ddags för det nu.
hade också fått ett mejl om sängstommen jag mejlade på, yes! jag var tydligen först om o mejla så jag hade första tjiing! ;) tyvärr så var det i lidingö i stockholm, men frågade om vi kunde mötas halvvägs. det vore ju det bästa, hoppas hoppas! :) berättar senare hur det gick! den var sjukt billig så jag hoppas verkligen den blir min! :)
dem har ju tydligen slutat sälja sådanna i strl 120 cm på IKEA, så det är ju synd.. finns faktiskt dom som har sånna sängar också, men det förstår dom inte, nänä..
aja, ha en bra kväll! vädret blev ju kanoners nu. sååå härligt! :) passar på med en lång promenad med hunden, najs!

skyndar mig

snabbar mig på & gör ett inlägg för ER skull! har varit i nya lägenheten hela dagen. satt upp gardiner, flyttat garderober osv. åkte hem nu en snabbis för att käka. gissa vad? fisk.. det börjar på L och slutar på X. kan ni gissa? LAX! så sjukt gott. älskar laxfile i ugn med sådan där sås man häller på, SMARRIGT värre.
har lite ångest. vet inte riktigt hur jag ska ha det i mitt rum. hur allt ska få plats. sängen, tvbänk, garderob, ååå. vet inte hur jag ska göra, men det löser sig nog. frågade mamma, men det är mitt rum så jag skulle planera själv. jag & min hjärna.. om jag har någon. det lär jag ju märka.
Ha en bra dag/ jag & Ubbe! =)




lucky me

vilken tur man har att man inte lagt undan vinterjacka & vinterskor. då hade jag vid det här lagret suttit inne & glott tv. men vinterskorna står framme & vinterjackan hänger på kroken. Det kommer de nog få göra hela året ser det ut som. snö, snö, eländiga snö.
jag ser det snöar, jag ser det snöar & endast hunden blir glad. Imorse när ubbe kom ut var det första han gjorde när han kom ut att fånga flingorna från himlen, haha knashund. han älskar verkligen snö. tror faktiskt han tycker bättre om vinter än sommarn. kanske han fryser liite ibland, men har en känsla av att han trivs bättre i snön. på sommaren orkar han knappt göra något, iallafall inte dom där riktigt varma dagarna. då söker han skugga & flåsarflåsarflåsar. han vill knappt gå ut & vi går endast korta runder med han.
imorse när vi var ute, snöade det från höger, vänster, fram & bak så jag gick där med miin luva & drog i den för att den skulle täcka nacken, vid halsen & i ansiktet. ganska omöjligt att den skulle göra det på samma gång, men jag överlevder iallafall snökaoset & kom in hel, men frusen. hatar att få snö innanför jackan, kallt & obehagligt.
ställde in träffen med lina, pga vädret. tycker det var lika bra, eftersom man knappt kan hålla ögonen öppna, utan att få massa snö i dom. så, kändes bra.
gav freddy en torkad jordgubbe & slurp. på max 5 sekunder var den borta. uppskattad alltså! :)
har hängt upp mer nu. nu när jag vet att han tycker om det, så äplen & jordgubbar hänger återigen uppe här i huset! =)
ha en bra dag!

o m g

are you kidding me? snö, IGEN! det bara öser ner. vad fan är det här? aja, ska inte klaga, bara se framåt. det lär ju smälta... NÅN GÅNG :'(
idag är det måndag, alltså ny vecka. påsklovet har börjat! :) idag ska jag ju träffa lina (om hon inte ställer in pga. skitvädret). we'll see. jag bloggar under dagen också så ni lär märka hur det ligger till & vad som händer. ska strax få i mig lite frukost. OCH, jag tror jordgubbarna & äpplet har torkat nu! ni vet de som jag hängde upp igår. det behövdes typ ett dygn alltså. fast jordgubbarna är typ hårda. ska dom det? ja, det kanske dom ska förresten. ska prova ge iallafall & tycker dom om, ja men då hänger jag upp ÄNNU FLER! uppskattas dock inte av mamma, som jag skriker åt varje gång att öppna skåpen försiktigt så frukterna inte ramlar ner.
fasen alltså vad det snöar. har fönstrert öppet i mitt rum, och nu blev det  som ett snöberg här inne, ajajaj. jag tror iallafall inte denna snö kommer ligga kvar så länge på marken eftersom det är +plusgrader ute. men vi får se. ibland kan man ha HELT fel.
ha en bra dag i snökaoset! ;)

typical

åh, typiskt. missade ponnyakuten, men kan kolla på webben senare. har iallafall tryckt i mig nachos & lite glass, mumma.
nu sitter jag i sängen med datorn i knäet & kollar på kontoret. haha, så sjukt kul. kollar ni också på det? vad börjar sen.. hmm, halv 9 ska jag nog kolla på ponnyakuten & kl 9 börjar ju programmet partaj, så blir & se det också.. 10 är det ju jersey shore och det måste jag också se. låååång tv-kväll, eller vad?
ser fram emot imorgon iallafall! sooo excited! Lina (www.linaabjornemalm.blogg.se) är ju sjukt bra med hundar så det är så himla roligt att hon tar av sin tid & vill hjälpa mig.
ska snart ut på sista kvällsrundan med Ubbe. så kyligt ute, så blir bara en kortis. en liten kissrunda bara.
har kollat till freddy igen ikväll & allt ser fortfarande bra ut, härligt. så lade in lite kvälls-snacks & lade en handduk över buren. Brukar göra det, dels för att han fattar att han ska sova & dels för att det inte låter lika mycket när det ligger något över buren. Men alltid, varje natt mellan kl 3:00-4:00 ska han upp & käka och springa några varv i hjulet. ser ni, vad jag kan? ;) har lärt mig efter 2 år med plutten.
har inte så mycket mer att berätta. säger godnatt i förskott & vi hörs imorgon! :)
redo för sommaren, och vad händer? SNÖ! :(
Lilla fred fick också komma upp en stund!
vem är denna stiliga pojke?
så snygg min pojk!

mmm...

nachochips & glass med chokladsås uppdukat på bordet. mmm! förtjänar faktiskt att unna mig själv något gott nu.
ubbe nybadad. stick dumma loppor, stick! så, borta.
ha en bra kväll!

andra vändan

åkte en gång till till lägenheten med lite grejer. Skulle hämta ett bord också, men gissa vad som hände? jo det blev storm, bokstavligen - hagelstorm. that sucks. haha, så sket i det, för vi vill inte ha möblerna förstörda! så tar det imorgon kanske. och vet ni vad mer som händer imorgon? i'm so excited! Lina (www.linaabjornemalm.blogg.se) ska träffa mig & Ubbe någonstans imorgon förmiddag & ge oss lite nyttig lärdom. Han är ju som sagt rädd för nya människor och kanske kan Lina hjälpa mig med det, iallafall visa hur jag ska bete mig! ganska svårt att veta hur jag ska göra, så uppskattar hjälp! :) Så bara för det, måste Ubbe bada ikväll, hihi. han ska inte lukta illa. ni vet, det är ju första intrycket som räknas, så han måste vara en stilig pojke imorgon. ska tvätta öronen på honom, tvätta honom med schampoo, klippa klor & päls mellan trampdynorna. Han kommer blir S T I L I G! vem vet, kanske en bild flyger upp här senare? we'll se! ;)
har iallafall kollat till freddy & nu verkar han må bättre. inget kladd i rumpan, så det var skönt. lite som en lättnad =). vet då att inget är fel, så det känns bra. frukterna hänger fortfarande på trådar lite här & var och både katten & ubbe har försökt käkat upp dom. men då får dom med mig & göra ;)
ha en bra kväll! snart ponnyakuten & till det NACHOS! MMMUMS!

OK, ich habe hunger

för er som inte fattar - jag är hungrig, fast på tyska! vad man kan! ;)
har hjälpt mamma skärt grönsaker & öppnat en majsburk (wow).. haha, lärde mig inte förrän för någon vecka sen hur man öppnar konsverburkar med en konservöppnare. men nu vet jag vad jag gjort fel. har haft den där jäkla öppnaren åt fel håll varje gång, ååå. men nu så, äntligen kan jag!
till middag blirre taccos, yummi! & till kvällen ska vi käka nachoschips, yummi x2! åt det igår också, så sockerberoende som vi är! fast som tur är inte så många. vill ju inte få en kulmage pga några jäkla chips. det vore ju lite.. förargligt. men så sjukt gott. man tar nachochips (vilken smak som helst: naturell, chili eller cheese). Vi har cheese och dom är grymt goda. sedan tar man en klick sådan där taccossås på chipsen i vilken smak som helst, mild, medium, eller stark. you choose! och sedan skär man bara en ostskiva ovanpå & stoppar in i ugnen, Y U M M I ! vet inte hur länge, men inte för länge för då försvinner osten & chipsen blir brända, men heller inte för lite för då blir osten typ "seg". men lite lagom, 3-4 minuter på 175 grader! delicious!
kan informera er om att det hänger lite frukt i sytrådar lite här & var i huset. på skafferi-dörrarna, kylskåpshandtaget. ska torka lite frukt till hamstrarna tänkte jag. visst det tar ett tag. vet faktiskt inte hur länge, om det är 1 dygn eller 3 dygn.. vi får väl se. har hört att det är väldigt uppskattat bland gnagare, så varför inte testa? Jordgubbar & äppelbitar - torkade, låter sådär va..? eller, ni kanske tycker om det? man kan ju äta det. har inte provat, men blir inte så lockad heller, så kan lika gärna avstå! ;)
Ha en bra fortsättning!


flytt

har nästan hela dagen hållt på kört lådor & massa grejer till nya lägenheten. En sak kan jag lova er - tungt som fasen. när vi väl lassat bilen full, & var framme så hittade vi inte nyckeln. haha, duktiga.. tilde skulle hålla rätt på den, men glömt den hemma, SUCK. så mamma fick åka tillbaka & hämta den - Thank goud att det inte är långt, haha. men eftersom vi plockat ur alla grejer ur bilen fick jag passa Tilde. så vi busade lite i snön innan mamma kom tillbaka & vi kunde flytta in grejerna i lägenheten. äntligen. väl inne, flyttade vi en garderob från ett rum till ett annat och ja.. det gick ju som det gick. den var tung & för stor för att lyftas in genom dörrhålet & vi kunde inte vicka den & ja.. det var massa som fick fel haha. men sånna är vi - klenisar! ;) lyckades iallafall till sist & llite glas & sådär kom upp i skåpen iallafall.
nu är jag hemma & har inte gjort mycket mer. jojuste, gjorde en hamsterpizza åt hamstrarna, haha.. mums. bröd med grönsaker & en bit ost, sugna? ;) gör nog inte så mycket mer idag. jävla skit också, det kom ju mer snö!! vad fan! :( det suger så hårt.. kanske kör en vända till med bara mamma & packar upp lite, we'll see! skulle ju plocka påskris också, men imorse var tilde en surpuppa så jag sköt fram på det & nu.. ja nu snöar det som fasen och jag har ingen lust att gå ut för att plocka från träden. nej, får bli någon annan dag. kanske imorgon.. vi får se :)
ha en bra dag iallafall! :)


lille pöjk

min älskade pojke, mitt hjärta - freddy, har blivit en stor pojk. tiden går fort & han är redan 2 & ett halvt år. en liten gammelsmurf, men ingen surgubbe alls, tack & lov!
som ni kanske vet, om ni följt min blogg sedan tidigare har han ju en hjärntumör & just nu lever han på övertid. så man kan lugnt säga att han är en superhjälte som kämpar- ja, han måste helt enkelt trivas i sitt liv. något rätt gör jag ju! så måste det ju vara.
har vetat hela tiden att det inte är långt kvar för honom, men såklart hoppas jag att han har ett tag kvar.
men så idag när jag tog upp honom för den "dagliga kontrollen" (brukar alltid ta upp honom en stund om dagen för att se att inget är förändrat, typ om han är hängigare d.s) och då såg jag att min älskade pojk var tröttare än vanligt. han sprang upp på övervåningen & åt som han brukar, men han var typ kladdig i rumpan. så jag tog honom till handfatet & tvättade av honom. man ska egentligen inte bada dom, men liksom hur bra känns det att vara blöt i rumpan & tro mig, så känner hamstrar också. dom är också små liv. så, jag vet inte riktigt. bara det inte är den där eländiga bakterisjukdomen wettail som hamstrar brukar få ibland. jag ska se lite senare hur han mår & hur det ser ut. den sjukdomen är iallafall riktigt allvarlig & eftersom djuret blir så uttorkat kan det dö på mac något dygn, så ska verkligen hålla koll på honom nu. Men som ni vet, har han ju ändå en hjärntumör, så har han den sjukdomen också, tar jag beslutet att ta bort honom. vill inte att han lider.
nu vet ni hur läget ligger till, ha de gött

april, april ..

inget nytt kanske att det är första april idag & att man får luras. förstår egentligen inte vitsen. för att det är en ny månad, då borde det alltid vara så, men nää. bara april & maj tror jag det är..
men det jag ännu mer inte förstår är att folk luras typ med att säga "jag ligger på sjukan & har fått gipsat 2 ben", nej inte riktigt så, men ni fattar. sådant som är otäckt, läskigt. don't get the point there.. det är inte ens roligt. de tär nog bara för o få uppmärksamheten, att få stå i centrum. onödigt tycker jag, men det är min åsikt. vad tycker ni om sånt? personligen tycker jag inte det är OK. bara fjantigt.
have a good day!

åhnej

gomorron! uppe med tuppen (nästan). ligger i sängen & drar mig med datorn i knäet. har knappt fått någon sömn inatt.. bara för att ubbe har kliat sig i öronen hela natten. undra om han har en öroninfektion ja.. han kliar som bara den & jag har tänkt flera gånger att han måste börja blöda för att han krafsar så.. det måste ju göra ont :(
får ta den där rengöringen vi har & spruta in i örona på han. ska även kanske bada honom, vi får se. kanske väntar lite. ingen idé att bada honom innan allt smuts & slask kommer..
undra hur vädret är idag då.. vågar knappt lyfta på rullgardinen & kolla. får se när jag stiger upp sen, hur det ser ut.
idag gäller det att flytta grejer till nya lägenheten, städa rummet och så tänkte jag plocka påskris med Tilde & Ubbe. Ubbe hänger alltid med på äventyr. visserligen är han liiite jobbig när man ska plocka & hålla han i kopplet, men sånt är livet. nobody is perfect, right? ;)
håller på letar sängstommar till 120-säng. mer eller mindre omöjligt. finns 90 & 140 & 180. finns kanske på IKEA, men vilka jävla priser. får huvudvärk såfort jag ser dem. har mejlat massa som hade annons, men vad var svaren jag fick? såld,såld, såld & såld. oh juste, SÅLD okså. skit också, får fortsätta leta. Men vet ni någon med en sängstomme/sänggavel 120 cm bred i uppsala/enköping/östhammar/öregrund - området, HÖR AV ER! uppskattas till 10000%!
Ha en bra dag allihopa! :)

RSS 2.0